Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες και πολιτικοί «το παίζουν» εφοπλιστές για να ξεφύγουν από το ΣΔΟΕ

Με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το ρουσφέτι στους εφοπλιστές, επιτήδειοι παριστάνουν και αυτοί τους πλοιοκτήτες για να φοροδιαφεύγουν και να ζουν μία χλιδάτη ζωή. Την ώρα που οι περισσότεροι Ελληνες δοκιμάζονται από την άγρια λιτότητα που πλήττει τη χώρα αυτοί που έκλεβαν το κράτος συνεχίζουν την ίδια πρακτική ανενόχλητοι, αφού η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών δεν δείχνουν καμία διάθεση να τους εντοπίσουν και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά.


Οι επιτήδειοι επειδή είδαν πως οι παλιότερες μέθοδοι δεν περνούν πλέον αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το ρουσφέτι του υπουργείο Οικονομικών στους εφοπλιστές και παίρνουν το περίφημο ροζ χαρτάκι εισαγωγής ναυτιλιακού συναλλάγματος με το οποίο εξασφαλίζουν φορολογική ασυλία και αντί να πληρώνουν στην Εφορία 45% πλήρωναν μόνο 5%, ενώ την ίδια ώρα κάνουν βόλτες με τα πολυτελή κότερα τους έχοντας εξασφαλίσει απαλλαγή από δασμούς και ΦΠΑ στην αγορά των σκαφών τους.

Βιομήχανοι, γιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες και πολιτικοί είναι να παριστάνουν στα χαρτιά τους εφοπλιστές όπως αναφέρει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Τώρα το ΣΔΟΕ και αφού έχουν χαθεί για ακόμα μία φορά τόσα χρήματα για τα κρατικά Ταμεία, υποστηρίζει πως αναζητά πόρτα – πόρτα αυτές τις εταιρείες με τους μαϊμού εφοπλιστές, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν στοχοποιήσει πάνω από 500 «ναυτιλιακούς πράκτορες» και «ναυλομεσίτες»

Οι έρευνες αφορούν
  • 188 άτομα που έχουν έδρα στην Κόστα
  • 27 στην Κύμη
  • 30 στην Βόρεια Ελλάδα
Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν μια στις 2 ναυτιλιακές που είχαν ιδρυθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν μαϊμού.

Το περιοδικό αναφέρει και δύο παραδείγματα με γνωστό βιομήχανο ζύμης ο οποίος εμφάνιζε έσοδα από ναυτιλιακό συνάλλαγμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και όταν του ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά διέγραψε το σκάφος του από την κατηγορία των ενοικιαζόμενων και το πούλησε!

Το άλλο είναι ακόμα πιο γελοίο! Στην Κέρκυρα, βρέθηκαν 2 πλοιοκτήτες που η μόνη τους επαγγελματική δραστηριότητα ήταν να ναυλώνει ένας το σκάφος της εταιρείας του άλλου! Σα να πήγαινε δηλαδή ο ένας τον άλλο βόλτα!


Πηγή: Βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες και πολιτικοί «το παίζουν» εφοπλιστές για να ξεφύγουν από το ΣΔΟΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/109214#ixzz2VQmdyIww

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου