Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Έφυγε ο Φίλιππος Συρίγος...Πανελλήνια συγκίνηση για το σπουδαιότερο μπασκετικό δημοσιογράφο (video)

Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο το βράδυ της Κυριακής ο αθλητικογράφος Φίλιππος Συρίγος, ο οποίος ταύτισε το όνομά του με το μπάσκετ και κυρίως την έκρηξη δημοφιλίας του αθλήματος με το έπος του ευρωμπάσκετ το 1987 αλλά και τις χρυσές στιγμές των Άρη και ΠΑΟΚ σε Ελληνικό και Ευρωπαικό επίπεδο.

Ξεκινώντας την δημοσιογραφική του καριέρα από την ΕΡΤ της δεκαετίας του 1980, έγινε γνωστός από τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων καλαθοσφαίρισης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γρήγορα ο Φίλιππος Συρίγος έγινε συνώνυμο του μπάσκετ και θεωρείτε ο κορυφαίος μπασκετικός δημοσιογράφος που δημιούργησε σχολή και τον ακολούθησαν άλλοι κορυφαίοι δημοσιογράφοι της καλαθόσφαιρας όπως οι Σκουντής, Παπαδογιάννης κλπ.
 Ο Φίλιππος Συρίγος δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί με οποιονδήποτε στην καριέρα του και να τα βάλει με πολιτικές ηγεσίες , την οικογένεια Βαρδινογιάννη, το Σωκράτη Κόκκαλη για το σκάνδαλο Καραισκάκη , τη Γιάννα Αγγελοπούλου, να προειδοποιήσει για τη ζημιά της χώρας από τους Ολυμπιακούς αγώνες σε μια στιγμή γενικής ευφορίας και πολλά άλλα. 
Μάλιστα το θάρρος της γνώμης του το είχε πληρώσει δεχόμενος επιθέσεις και τραμπουκισμούς από συμφέροντα που έθιξε.

Ένας πραγματικός δημοσιογράφος...

Καλό ταξίδι Φίλιππε....





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου