Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Λοβέρδος: Να αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ πού ανήκει

Andreas-Loberdos-Evangelos-Venizelos
Ένας πολιτικός που… έγραψε χιλιόμετρα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, πριν αποφασίσει να τραβήξει τον δικό του δρόμο, ως επικεφαλής πλέον της “Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα”, ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεν δίστασε να πετάξει σήμερα το γάντι στη Χαριλάου Τρικούπη, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επανασυσπείρωση της Κεντροαριστεράς.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, και τους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο, μιλώντας για την πρωτοβουλία των “58″ για την Κεντροαριστερά, και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει αν ανήκει στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ή θα συνεχίσει να κινείται στον… απέναντι, στο περιθώριο της κυβερνητικής συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία.
“Από τον Σεπτέμβριο έχω ξεκινήσει μια πολύ καλή μέχρι στιγμής προσπάθεια συνεργασίας στο χώρο του πολιτικού κέντρου και του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τη ΔΗΜΑΡ. Και αισιοδοξούμε ότι έως το τέλος του έτους, που δεν είναι μεγάλο διάστημα, θα είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο πολιτικό, από κοινού.
Έχει ενδιαφέροντα σημεία (σ.σ.: το κείμενο των 58) και κάποιες υπογραφές, οι περισσότερες από αυτές, είναι ενδιαφέρουσες. Ωστόσο, υπάρχουν δύο θέματα. Το πρώτο είναι ότι στην πολιτική χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Ούτε κουβέντες διά της πλαγίας ούτε δι’ αντιπροσώπου.
Αν θέλει να κάνει κάποια πρόταση το ΠΑΣΟΚ, ας την κάνει. Αυτό που προκύπτει από το κείμενο, είναι μια αγωνία που συμμερίζομαι. Αν το ΠΑΣΟΚ έχει στο μυαλό του την ανάγκη για μια σύγκλιση στην Κεντροαριστερά, πρέπει να βγει και να το πει ευθέως. Και αυτό προϋποθέτει ότι θα ξεκαθαρίσει το ίδιο εάν είναι στρατηγικής σημασίας η συνεργασία του με τη Ν.Δ.
Διότι δεν μπορεί τότε να παίρνει πρωτοβουλίες στο χώρο του κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Δεν μπορεί να προσκαλεί, αλλά να προσκαλείται. Ή εάν η στρατηγικής σημασίας συνεργασία του είναι στο χώρο της Κεντροαριστεράς, οπότε εκεί θα ρίξει το βάρος του”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου