Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Στον Εισαγγελέα ο διοικητής του τμήματος Κολωνού κι ένας υπαρχιφύλακας

elas
Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, οδηγήθηκαν σήμερα ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας του Κολωνού κι ένας υπαρχιφύλακας του ίδιου τμήματος, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για παράνομη κατοχή όπλων, ναρκωτικών και βεγγαλικών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Επίσης, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ η επιβολή ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος τους.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των στοχευμένων ερευνών, για περιστατικά ενδεχόμενης συμμετοχής αστυνομικών σε παράνομες ενέργειες, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος, στο συγκεκριμένο τμήμα Ασφαλείας, και από την έρευνα που έγινε στο γραφείο του διοικητή- αστυνόμου Β’ του τμήματος Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τέσσερα πιστόλια και περίστροφο, δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, σιγαστήρας, δύο συσκευασίες πυροτεχνημάτων με δεκαεννέα πυροτεχνήματα, ενενήντα εννέα κροτίδες, συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια, πέντε ζεύγη ελληνικών πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧΕ οχημάτων, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπής Αρχής, τρεις πινακίδες ελληνικών Αρχών, μία πινακίδα ξένης χώρας και δύο πλαστές πινακίδες, εξήντα τρεις κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD-DVD), υπόλειμμα τηγμένης πλαστικής ύλης, τρία διερρηγμένα μεταλλικά φιαλίδια βουτανίου, τρεις μεταλλικοί πυθμένες με ίχνη καύσης και δύο φιαλίδια βουτανίου κενού περιεχομένου. Ακόμη, βρέθηκε ποινική δικογραφία του έτους 2006 με τα πειστήρια, δηλαδή ένα πορτοφόλι, τρεις βιντεοκασέτες και ένα πλαστικό αεροβόλο πιστόλι, την οποία κρατούσε στο συρτάρι του για άγνωστο λόγο.
Η παρουσία των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για υπηρεσιακούς λόγους, σύμφωνα με την αστυνομία.
Στο συρτάρι του υπαρχιφύλακα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι με οδοντωτή λάμα, περίστροφο, δύο καρτέλες, που περιείχαν συνολικά δισκία φαρμακευτικού-ναρκωτικού σκευάσματος και σφραγίδα με στοιχεία άλλου αστυνομικού.
Επιπλέον, σε κοινόχρηστους χώρους της υπηρεσίας, κατασχέθηκαν δύο βαριοπούλες, τσεκούρι, κατσαβίδι, τρεις «σκύλες» (είδος πένσας), ξύλινος λοστός, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧΕ οχημάτων αλλοδαπής Αρχής και δέκα πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧΕ αυτοκινήτων και δικύκλων.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου