Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Βενιζέλος: Αν δεν θέλει η τρόικα, θα πάμε… παραπάνω

Evangelos-Venizelos-YPEX
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα συνάντηση στο ΥΠΕΞ με τους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά που προέρχονται από το Κίνημα.

Ο κ. Βενιζέλος έχει καθιερώσει από την πρώτη στιγμή τέτοιες συναντήσεις, στην προσπάθεια να πετύχει τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ενοποίηση του πολιτικού μηνύματος που εκπέμπουν.
Στη σημερινή συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα της Χρυσής Αυγής, και της συντονισμένης προσπάθειας εξάρθρωσής της, επισημαίνοντας ότι η Δικαιοσύνη κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ δήλωσε δικαιωμένος για το γεγονός ότι ο ίδιος και το Κίνημα σήκωσαν από πολύ νωρίς ψηλά τους τόνους.
Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρέπει να εξεταστεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας ώστε να είναι δυνατή η συζήτηση με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας που αναμένονται στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες.
Τόνισε ακόμη ότι, στην περίπτωση κατά την οποία στις συναντήσεις αυτές δεν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πλέον να θέσει το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο, με την ηγεσία των Βρυξελλών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι σημαντικό να λήξει η πολιτική εκκρεμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, και να συγκροτηθεί κυβέρνηση στο Βερολίνο, ενώ σχολίασε ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης, με πρώτον από όλους εκείνον για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ακόμη ότι στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία των δυο κυβερνητικών εταίρων, που θα αποτελέσει και τη βάση της συμπόρευσής τους στο μέλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου