Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δημοψήφισμα για τη Σκωτία

Η Σκωτία αναμένεται να διεξάγει εκλογές το 2014 για την ανεξαρτητοποίησή της, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην ενδεχόμενη διάσπαση της Βρετανίας, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, βρετανός υπουργός...

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο μεταξύ της κυβέρνησης του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο και της διοίκησης του Εδιμβούργου στη Σκωτία.


"Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το Ουεστμίνστερ θα δώσει στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο τη δυνατότητα δημοψηφίσματος για το αν ή όχι η Σκωτία θα πρέπει να είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου" δήλωσε εκπρόσωπος του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Συνέχισε λέγοντας ότι "ευελπιστούμε αυτό να γίνει το φθινόπωρο του 2014".


Πηγή από το εσωτερικό της κυβέρνησης δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση επί του θέματος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.


Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ενότητα της χώρας, υποστηρίζει ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα όσο το δυνατόν συντομότερα για το αν πρέπει, μετά από 300 χρόνια, να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία από την Αγγλία.


Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με γκάλοπ που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα, το 30 με 40 τοις εκατό των σκωτσέζων επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου