Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει το θάνατο του Βλάση Καμπούρογλου


Ένα θρίλερ αρχίζει να εξελίσσεται γύρω από τον θάνατο του Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε χθες νεκρός στη Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Ο πρώην συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε φτάσει στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο 65χρονος επιχειρηματίας, εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan, ήταν ένας από τους βασικούς αποστολείς εμβασμάτων εκατομμυρίων δολαρίων προς υπεράκτια εταιρεία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, «συναλλαγή» που σχετίζεται με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 από τον ελληνικό στρατό.

Ως εκπρόσωπος της Drumillan, ο Καμπούρογλου είχε στείλει 21 εκατ. δολάρια σε λογαριασμό της offshore Blubell την οποία διαχειριζόταν ο Νικόλαος Ζήγρας για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νικόλαος Ζήγρας, «ο Καμπούρογλου ήταν ένας από τους βασικούς διαχειριστές των δωροδοκιών του Άκη Τσοχατζόπουλου από τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Ο θάνατος του Καμπούρογλου στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Sahid Jaya της Τζακάρτας είναι ένα μυστήριο αφού κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί ο Καμπούρογλου ο οποίος συνεργαζόταν με ρωσικές εταιρείες όπλων.


Ο Καμπούρογλου βρέθηκε νεκρός στις 2 το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου 6 Οκτωβρίου. Οι ινδονησιακές αρχές ενημέρωσαν τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τζακάρτα Ανδρέα Βέη ότι ένας Έλληνας υπήκοος είχε βρεθεί νεκρός.


Νεκροψία δεν έχει ακόμη γίνει και η αιτία του θανάτου του Καμπούρογλου δεν έχει γίνει γνωστή. Πληροφορίες που έλεγαν ότι ο άνθρωπος που είχε «συνεργαστεί» με τον Άκη Τσοχατζόπουλο -βοηθώντας τον να εισπράξει μίζες από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών-  κρεμάστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο Έλληνας δικηγόρος του υποστηριξε ότι ο Βλάσσης Καμπούρογλου, 65 ετών, είχε προβλήματα με την καρδιά του ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η σορός του Καμπούρογλου θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου