Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ελεύθεροι σκοπευτές, βατραχάνθρωποι, 7.000 αστυνομικοί και ελικόπτερα στα... πόδια της Μέρκελ!


Με πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, απαγορεύσεις διαδηλώσεων και κόκκινο χαλί στην είσοδο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχτηκε η Αθήνα την γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ που έφτασε στην ελληνική πρωτεύσουσα στις 13.25.

Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» επιχειρούν να αποκλείσουν την λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Σχολής Αστυνομίας παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. Πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ σπεύδουν στο σημείο. Υπενθυμίζεται ότι απο εκεί θα περάσει σε λίγες ώρες η αυτοκινητοπομπή της Καγκελαρίου.


Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι άρχισε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αρκετός κόσμος έχει ήδη συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος με πλακάτ και πανό. Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι διαδηλωτές στον Μανολη Γλέζο. Στην Ομόνοια, σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου».

Από τις 12.30 πραγματοποιείται προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.   



Οι πρώτες προσαγωγές και ο... φράχτης


Τις 45 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι προσαγωγές της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας ατόμων - αναμεσά τους και μαθητές- που θεωρήθηκαν ύποπτοι και ελέχθησαν για σακίδια που μετέφεραν. Ομάδα μαθητών μάλιστα βρίσκεται στο Σύνταγμα και διαδηλώνει με πλακάτ κατά της Μέρκελ. Οσιδερένιος φράχτης έχει στηθεί για μια ακόμη φορά μπροστά από τη Βουλή και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η στάση και η στάθμευση απαγορεύεται για ολους έξω απο τη γερμανική πρεσβεία. 


Τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας



Με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ενημέρωσε την Δευτέρα ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, από τις 9 το πρωί ώς τις 10 το βράδυ, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην Αθήνα. Απαγόρευση και στην Αττική Οδό, από και προς το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.
Η κυρία Μέρκελ αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι όταν και 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο δρόμο. Οι δρόμοι που θα ακολουθήσει κατά την αφιξή της και την αναχώρησή της από τη χώρα θα είναι κλειστοί, κάθε 100 μέτρα στην Αττική Οδό θα υπάρχουν περιπολικά που θα διενεργούν ελέγχους. 

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι ξεκάθαρες, κανείς να μην έρθει σε οπτική επαφή με την αυτοκινητοπομπή της Καγελαρίου. Για αυτό και δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας θα ακολουθούν την διαδρομή της κυρίας Μέρκελ από αέρως. Την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης, δυνάμεις των ΜΑΤ θα έχουν κατακλύσει τους δρόμους, ενώ το υδροφόρο όχημα «Αίαντας» θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τυχόν επεισόδια. Η κυκλοφορία σε συγκεκριμένες οδούς το μεσημέρι απαγορεύεται ακόμη και για τους πεζούς.  

Στα μέτρα της ΕΛΑΣ για την επίσκεψη Μέρκελ περιλαμβάνονται: περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί (από ΕΚΑΜίτες και ΜΑΤ μέχρι ελεύθεροι σκοπευτές), τριακόσιοι λιμενικοί (ανάμεσά τους δεκάδες «βατράχια») και ταχύπλοα όλων των κατηγοριών. 

Στα δύο συντονιστικά κέντρα, σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα βρίσκεται ο ίδιος ο αρχηγός αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος θα έχει την υψηλή εποπτεία του επιχειρησιακού σχεδιασμού. «Τα μέτρα έχουν τον χαρακτήρα των έντονων, δημιουργώντας ένα πλέγμα ασφαλείας στον αερολιμένα Αθηνών, κατά μήκος των δρομολογίων κίνησης στο κατάλυμα διαμονής και στους χώρους επισκέψεων-παραστάσεων», αναφέρει το εσωτερικό σημείωμα του αρχηγείου σε όλες τις υπηρεσίες.  

Το επιχειρησιακό πλάνο προβλέπει ακόμη και επιστράτευση αστυνομικών από όλα τα τμήματα της Αθήνας -μέχρι και από τα Α.Τ. Ελευσίνας και Μεγάρων κλήθηκε προσωπικό- αλλά και της επαρχίας έτσι ώστε να δημιουργηθεί στα σημεία όπου θα μείνει, θα φάει ή απλώς θα τα επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος ένα σταθερό δίχτυ ασφαλείας αποτελούμενο από εκατοντάδες πάνοπλους άνδρες.    


Ποιοι απεργούν


Tη συμμετοχή της στην παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου, και το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλειστά θα μείνουν αύριο Τρίτη, από τις 12.00 έως τις 14.00, τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω στάσης εργασίας στο πλαίσιο της συμμετοχής των φαρμακοποιών στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.   

Τη συμμετοχή της στις δράσεις της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ  να συμμετάσχουν δυναμικά στα δύο συλλαλητήρια, με προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα.   

Σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και από τις Ενώσεις Συντακτών να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ «να συμμετέχουν, μαζικά και δυναμικά, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας. 
  


Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς   
  
Προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του με το μετρό, αλλά και με τα λεωφορεία.
  
Τα λεωφορεία στην Αθήνα βάζουν «φρένο» από τις 11.00 έως τις 16.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. 
  
Παράλληλα, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας της Αστυνομίας από τις 10.00 έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, και Μέγαρο, ενώ κλειστοί είναι οι σταθμοί του τραμ σε Σύνταγμα και Ζάππειο.  

Συνοπτικά κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, σε Ευαγγελισμό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Που απαγορεύεται η κίνηση 
Απαγορεύονται οι πορείες στα εξής σημεία: Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας). 




Αναστασία Γαλάνη 


http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου