Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αποκαλύψεις-σοκ από Ματέους

Ερωτικά σκάνδαλα, ραδιουργίες από συμπαίκτες σε βάρος του, μπλεξίματα με το ποτό, απειλές για την οικογενειακή του γαλήνη, μεταγραφές που χάλασαν την τελευταία στιγμή… Τα πάντα περιλαμβάνει η αυτοβιογραφία του Λόταρ Ματέους, που αποκαλύπτει πολλά και για πολλούς. Η Bild προδημοσιεύει αποσπάσματα του βιβλίου που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις μετά την κυκλοφορία του στις 12 Οκτωβρίου.


Τα ποτά και τα ξενύχτια

«Το 1980 μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η επιτυχία μού πήρε τα μυαλά. Η δημοτικότητά μου μεγάλωσε και ήμουν συνέχεια στα περιοδικά. Άρχισα να βγαίνω συχνά έξω και να πίνω. Από μπίρα μέχρι και ουίσκι, συχνά και πριν από σημαντικά παιχνίδια. Όταν είχα χωρίσει από τη γυναίκα μου, τη Σίλβια, είχα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Είχα πέσει σε μια τρύπα, αλλά ο Γιουπ Χάινκες δεν με έβγαζε από την ομάδα. Είχα ακραίες αντιδράσεις και δεν είχα υγιή τρόπο ζωής. Είχε δίκιο ο κόουτς. Ευτυχώς βγήκα γρήγορα από αυτή την κατάσταση».

Και καπνιστής…


«Δεν μπορούσα να σταματήσω το κάπνισμα για δεκαετίες. Ξεκίνησα με 12-13 τη μέρα, όταν έπαιζα κάπνιζα 5-10 τη μέρα και μετά από 25 χρόνια ως καπνιστής αποφάσισα να σταματήσω μια μέρα».

Παρέα με «κυρίες»

«Στην προετοιμασία για το Euro 1988 που έγινε στην έδρα μας, η ομοσπονδία είχε κανονίσει ένα τουρνουά στο Βερολίνο. Μετά το πρώτο ματς, όπου χάσαμε στα πέναλτι από τη Σουηδία, κάποιοι παίκτες βγήκαν έξω τη νύχτα. Πέντε παίκτες γυρίσαμε σε διάφορα κλαμπ και καταλήξαμε σε έναν οίκο ανοχής κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου μείναμε για κάποιες ώρες στην αίθουσα αναμονής πίνοντας σαμπάνια με κάποιες ‘κυρίες’. Στις 6 γυρίσαμε πίσω και στις 11 ήμασταν κανονικά στην προπόνηση».

Η μεταγραφή στη Ρεάλ που δεν έγινε


«Το 1991 συμφώνησα σε ένα ξενοδοχείο της Γενεύης με τη Ρεάλ. Τα βρήκαμε γρήγορα για το συμβόλαια και δώσαμε τα χέρια. Έπρεπε όμως να τα βρουν και οι ομάδες, καθώς είχα συμβόλαιο με την Ίντερ. Ο πρόεδρος της ομάδας τελικά αποφάσισα πως δεν πωλούμαι».

Απειλές για απαγωγή


«Είχα ζητήσει από τον πρόεδρο της Ίντερ να φύγω γιατί δεν αισθανόμουν ασφαλής αφότου έμαθα για μία αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής των παιδιών μου. Ακόμη και τότε όμως ο πρόεδρος της Ίντερ είπε όχι».

Ο «φίλος» Γιούργκεν


«Είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργεί με το συναίσθημα, είμαι ευθύς τύπος και αυτό συχνά ενοχλεί τον κόσμο. Ο Κλίνσμαν ήταν τελείως διαφορετικός τύπος. Σκέφτεται πολύ πριν αποφασίσει και δεν υπολογίζει τίποτα για να κάνει αυτό που θέλει, ακόμη κι αν σημαίνει πως πρέπει να βγάλει άλλους από το δρόμο του. Είχα μάθει ότι γκρίνιαζε για μένα, τόσο στην Μπάγερν όσο και στην εθνική ομάδα. Αργότερα ένας άνθρωπος μέσα από την εθνική ομάδα μού είπε πως ο Κλίνσμαν ροκάνιζε την καρέκλα μου και μετά από ένα σημείο δεν ξανακλήθηκα».

Πηγή: sport-fm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου