Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Ευγένιος Γκέραρντ;

Ο Ευγένιος Γκέραρντ γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας. Αγωνίστηκε στη Φορτούνα Σίταρντ όμως σταμάτησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής σε ηλικία 32 ετών. Τον κέρδισε η προπονητική και έτσι το 1974 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ρόντα ΤΚΚ, στον πάγκο της οποίας παρέμεινε για έντεκα χρόνια.
 

Το 1985 ήρθε στην Ελλάδα και μέχρι το 2000 ήταν προπονητής του ΟΦΗ. Με την ηρακλειώτικη ομάδα κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1987. 

Μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του ΟΦΗ, τον Ιανουάριο του 2001 η ΑΕΚ τον προσέλαβε ως τεχνικό σύμβουλο του άπειρου Τόνι Σαβέβσκι. Δεν έμεινε πολύ καιρό. Μεσούσης της σεζόν 2001-02 αποδέχθηκε την πρόταση του ΑΠΟΕΛ και πήγε στην Κύπρο. Κατέκτησε το πρωτάθλημα και έμεινε για λίγο την επόμενη σεζόν ώσπου ήρθε η πρόταση του Ηρακλή. Στα μισά της σεζόν πήγε και στο παρά ένα δεν έβγαλε Ευρώπη το Γηραιό. Λίγο καιρό μετά επέστρεψε στην Κρήτη αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό του Εργοτέλη από την αγαπημένη του θέση, αυτή του σκάουτερ. Έμεινε κάμποσο καιρό και στη συνέχεια αποφάσισε να ιδιωτεύσει, να ασχοληθεί περισσότερο με τα αμπέλια του τα οποία ήδη από το 2000 καλλιεργούσε στην Κρήτη βγάζοντας δικής του παραγωγής κρασί με την επωνυμία «Γκεραρντάκης»! . Πλέον, έχει αποσυρθεί από την ενεργό προπονητική. Όμως, τα τελευταία δέκα χρόνια διοργανώνει ακαδημίες ποδοσφαίρου και ο Ευγένιος Γκέραρντ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει έμπειρους προπονητές στις ακαδημίες με σκοπό να μεταφέρουν στα παιδιά τις τεχνικές τους. 

Ο βετεράνος προπονητής που ζει με την οικογένειά του στην Κρήτη λέει στο newsbeast.gr ότι δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με καμία άλλη δραστηριότητα εκτός από το ποδόσφαιρο. Αυτή την περίοδο όμως απέχει λόγω ενός ατυχήματος και ενός χειρουργείου στο οποίο έπρεπε αναγκαστικά να υποβληθεί. 

«Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες υποβλήθηκα σε χειρουργείο. Αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα στη μέση και οι γιατροί μου είπαν ότι έπρεπε να μπω στο χειρουργείο. Ευτυχώς όμως όλα πηγαίνουν πολύ καλά και σε λίγες εβδομάδες θα έχω αναρρώσει πλήρως», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Οι θεράποντες ιατροί τον έχουν συμβουλεύσει να απέχει από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες μέχρι τη στιγμή που θα γίνει τελείως καλά. «Μου λείπει το ποδόσφαιρο και περιμένω την επιστροφή μου», συνεχίζει.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ αναλαμβάνει παιδιά από 8 μέχρι 16 ετών και μέχρι σήμερα τα καμπ που διοργάνωσε είχαν αρκετά μεγάλη συμμετοχή.

Αυτή την περίοδο ο βετεράνος ξεκουράζεται σε ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης αλλά το μυαλό του είναι στη στρογγυλή θεά. «Πιστεύω μέσα σε ένα μήνα θα έχω επιστρέψει για να βοηθήσω τα νέα παιδιά», συνεχίζει.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ και η σύζυγός του διατηρούν ένα γυμναστήριο στην περιοχή του Ηρακλείου. «Δεν θα μπορούσαμε να απέχουμε από τον αθλητισμό. Και συμβουλεύουμε όλους τους νέους να ασχοληθούν με αυτόν πρώτα απ’ όλα για να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση», καταλήγει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου