Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συμφωνία ολικής διάσωσης Σαμαρά - Μέρκελ

Η επικείμενη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ την επόμενη Τρίτη στην Αθήνα συνιστά σε κάθε περίπτωση στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Η επίσκεψη έχει κατ’αρχάς συμβολική σημασία, καθώς επισφραγίζει τη μεταστροφή της κυρίας Μέρκελ και της γερμανικής ηγεσίας, που ήταν από τους πιο έντονους επικριτές της χώρας μας.


Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεωρεί ότι θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και θα στείλει μήνυμα εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές και στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια της να σταθεροποιήσει τη χώρα στο εσωτερικό της ευρωζώνης. 

Μάλιστα η κυβέρνηση εκτιμά ότι η συνάντηση με την κ. Μέρκελ θα βοηθήσει να κλείσει η συμφωνία για το πακέτο και να συζητηθεί η εκταμίευση της δόσης στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. 

Η Ε.Ε. θα εγγυηθεί τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ώστε να ξεπεραστούν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ και να μην αποχωρήσει από το πρόγραμμα χρηματοδότησης. Με βελτιωμένο το κλίμα στο εξωτερικό, η κυβέρνηση θεωρεί τέλος ότι θα είναι πιο εύκολο να περάσει το πακέτο από τη Βουλή. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου