Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η “Λαϊκή Δεξιά” αποκτά εκπροσώπηση


Μαθαίνω ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμένος-διαγραφείς αλλά παραμένων μέχρι πρότινος μέλος(άλλο κι αυτό)- ετοιμάζεται να ιδρύσει πολιτικό κίνημα. Ειλικρινά-χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας- καλή επιτυχία. Η «Λαϊκή Δεξιά» αποκτά εκπροσώπηση.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μέχρι πρόσφατα «μνημονιακός» εξ ανάγκης, βλέποντας το κόμμα του να καταβυθίζεται δημοσκοπικά, τα στελέχη του να οδεύουν προς τη Νέα Δημοκρατία, και το υπό σύσταση κίνημα του Πάνου Καμένου να έρχεται με φόρα, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο ΛΑΟΣ πληρώνει τις πολιτικές «ακροβασίες» στις οποίες επιδόθηκε τους τελευταίους μήνες.
Όλα αυτά οδηγούν σε μια εκτίμηση. Ενισχύονται τα άκρα του πολιτικού συστήματος με νέα κόμματα ή κινήματα, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα κάποια άλλα, ενώ την ίδια στιγμή μια νέα μεσαία τάξη αναζητά πολιτική εκπροσώπηση. Προφανώς στο χώρο του πολιτικού κέντρου θα δοθεί η μάχη μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς η έκβασή της θα εξαρτηθεί από το πόσο ειλικρινά επιθυμούν να αλλάξουν τα κόμματά τους, ώστε να εκφράσουν αποτελεσματικά αυτό τον χώρο, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου