Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Προβοκάτσια η παρέμβαση Σοιμπλε"



Η παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα ήταν «πολιτική προβοκάτσια» εκ μέρους του που «ωθεί τα δύο μέρη προς τον αποχαιρετισμό», τονίζει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου στο «Βήμα της...

Κυριακής». Μιλά για πολιτικές παρεμβάσεις από πλευράς Γερμανίας και για άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Γαλλία. «Εξοργίζομαι με τον κύριο Σόιμπλε, έμπειρο πολιτικό που γνωρίζει καλά τί σημαίνει παρέμβαση ξένου παράγοντα στη λειτουργία της δημοκρατίας μίας χώρας».

Στη συνέντευξη της η υπουργός επιμένει στην ανάγκη κυβερνητικού ανασχηματισμού στα πρότυπα της ιταλικής κυβέρνησης του Μάριο Μόντι 

Όπως επισημαίνει το μνημόνιο περιέχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό δεσμεύσεων που πρέπει να υλοποιούνται σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αυστηρή επιτήρηση. Για το λόγο αυτό πρέπει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που στηρίζουν την κυβέρνηση να συμφωνήσουν σε ανασχηματισμό για νέο σχήμα υπό τον Παπαδήμο.

«Οι εκλογές απλώς θα καθυστερήσουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων», σημειώνει. 

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά επισημαίνει ότι για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξουν γρήγορες διαδικασίες που δεν θα αμφισβητηθούν από τις οποίες θα προκύψει ηγεσία που θα αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση του κόμματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου