Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Μέτρα λιτότητας με ταυτόχρονα μέτρα ανάκαμψης


Την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής για την έξοδο από την κρίση που, όπως ανέφερε, δεν είναι μόνο ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, διευκρινίζοντας πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι «ο συνδυασμός μέτρων λιτότητας με ταυτόχρονα μέτρα ανάκαμψης».

Μιλώντας στο ελληνογαλλικό επιμελητήριο σημείωσε: «Τα ελλείμματα πρέπει να εκμηδενιστούν. Σε αυτό όλοι συμφωνούμε. Το χρέος πρέπει να ελεγχθεί και να περιοριστεί δραστικά. Και σε αυτό όλοι συμφωνούμε. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που διασφαλίζουν ανταγωνιστικότητα πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο. Και σε αυτό δεν υπάρχει διαφωνία. Οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει κι αυτά να γίνουν. Τα φωνάζαμε χρόνια… Σε τίποτε απ' όλα αυτά δεν υπάρχει διαφωνία". Υπογράμμισε όμως ότι ενώ υπάρχει συμφωνία για τους στόχους από την πολιτική που ακολουθείται λείπουν τα μέτρα Ανάκαμψης και Ανάπτυξης και η απουσία τους ακυρώνει τα αποτελέσματα όλων των άλλων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εμμέσως στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει λέγοντας: «Δεν θέλουμε να αποφύγουμε κανένα από τους στόχους του Προγράμματος. Δεν θέλουμε ούτε να μεταθέσουμε χρονικά την επίτευξή τους. Θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους εξισορροπώντας τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις με την ανάκαμψη».
Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup για τη νέα δανειακή στήριξη της χώρας, τόνισε πως η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία και «κλείδωσε» την παραμονή της στο ευρώ[EUR=X] Σχετικά άρθρα . Ανέφερε μάλιστα η Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε πολύ κοντά στη χρεοκοπία, επισημαίνοντας ότι υπήρξαν κάποιες φωνές στην Ευρώπη που εισηγήθηκαν την εγκατάλειψή της, ουσιαστικά την εξώθησή της να εγκαταλείψει το ευρώ.
Αν και εξήρε τη σημασία της συμφωνίας, σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε οριστικά και οι κίνδυνοι δεν εξουδετερώθηκαν πλήρως. «Κερδίσαμε, όμως, πολύτιμο χρόνο» πρόσθεσε και αναφέρθηκε «στα αρνητικά στερεότυπα που επικράτησαν στην Ευρώπη για την Ελλάδα και για τα οποία τεράστια ευθύνη έχουν Έλληνες πολιτικοί που πρώτοι βάφτισαν τη χώρα μας «πρωταθλητή της διαφθοράς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου