Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου για την Εκδήλωση Προοπτικές για το Φαλακρό...

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 19.30 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Δράμας με επιτυχία η εκδήλωση-ημερίδα της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Δράμας με θέμα ‘‘Προοπτικές για το Φαλακρό - Ανάπτυξη για τη Δράμα’’.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρίας Φαλακρό ΑΕ κ. Στυλιανός Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μάτζιαρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κώστας Καραβάς και κ. Αργύρης Πατακάκης, ο πρ. Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Βασίλειος Φατράλης, ο πρ. Δήμαρχος Σιταγρών κ. Θόδωρος Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας κ. Θόδωρος Μπέσσας,η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας κα Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, κ. Τάσος Χατζηγιάννης και κ. Στέλιος Μελισσινός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παρανεστίου κ. Φίλιππος Καλοσίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης , ο πρ. του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Αντώνιος Σκουλίδης, η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών κ. Αλίκη Τσιαμούρα,ο τ. Βουλευτής Δράμας κ Σταύρος Παπαδόπουλος, Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Τάσος Αρναουτόπουλος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ κ. Ιωάννα Τσαραγγλή, η Υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών κ. Νικολέτα Τσέπελη, ο Πρόεδρος των ΔΗΜΤΟ Δράμας, Δοξάτου και Προσοτσάνης κ. Κώστας Κόντος, κ. Νίκος Τσάυλος και κ. Σπύρος Κουμουνδούρος, ο Πολιτευτής με τη ΝΔ στη Δράμας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Νέα Εποχή Νέα Δράμα κ. Σάκης Πάππου και πλήθος κόσμου.



Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Δράμας Μιχάλης Τάσσου, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την περιοχή η εκμετάλευση του φυσικού της πλούτου. Στις εισηγήσεις τους οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις δυνατότητες ανάπτυξης,στις προοπτικές αλλά και στα προβλήματα
που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού στη Δράμα. Πιο συγκεκριμένα ο υπεύθυνος του Τομέα Τουριστικής Πολιτικής Μπάμπης Τσιανάκας παρουσίασε τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για την συνολική αναβάθμιση του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς και το πλαίσιο για την στρατηγική τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας. Ο κ. Κότιος ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου τουριστικού μοντέλου για το χιονοδρομικό του Φαλακρού και παρουσίασε προτάσεις για την τουριστική αξιοποίηση του νομού Δράμας.Ο κ.Καλλίας υπογράμμισε τη συμβολή των ξενοδόχων στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, καθώς και στις προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες του χώρου.Τέλος η κ.Μασσούλα παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά την διαδικτυακή εικόνα του Φαλακρού και τόνισε τον ρόλο των νέων μέσων επικοινωνίας και της στοχευμένης προβολής στην ανάπτυξη νέων προορισμών.



Στο διάλογο που ακολούθησε παρενέβησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Εταιρείας του Χιονοδρομικού κ. Στέλιος Παπαδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Αργύρης Πατακάκης και Κωνσταντίνος Καραβάς, ο Πρώην Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου κ. Θέμης Καναράς, η Δικηγόρος Ν.Δ. κ. Άννα-Μαρία Νταϊλάκη, , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέλιος Μελισσινός και ο κ. Γιάννης Δημητριάδης.



Οι εισηγήσεις και οι παρεμβάσεις δημιούργησαν τη βάση για ένα γόνιμο διάλογο ενώ παρουσιάστηκαν και άμεσα εφαρμόσιμες και χωρίς κόστος προτάσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία.

Η ΟΝΝΕΔ Δράμας μεταξύ άλλων ευχαριστεί τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. και τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου Δράμας για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του επιμελητηρίου και τη φιλοξενία της εκδήλωσης.


Γραφείο Τύπου

N.E. ONΝΕΔ Δράμας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου