Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οργισμένοι οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P

Η σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την οργή της μετά την απόφαση του οίκου αξιολόγησης, Standard & Poor's, να προβεί σε εκ νέου υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, παραμονή μάλιστα της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Για μήνες τώρα οι πιστωτικοί οργανισμοί κερδοσκοπούν εις βάρος του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο ηγέτης των γερμανών σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτζ. «Για άλλη μία φορά πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, οι γύπες συγκεντρώνονται», συνέχισε ο γερμανός πολιτικός. «Αυτές οι ενέργειες είναι απλώς ανεύθυνες. Σκοπίμως αγνοούν τις ισχυρές δεσμεύσεις και τα δραστικά μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να βγει από την κρίση», τόνισε ο κ. Σουλτζ.


Συνεχίζοντας ο κ. Σουλτζ κατηγόρησε τους οίκους αξιολόγησης για κερδοσκοπικές προθέσεις και ανευθυνότητα στο ζήτημα της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:


«Εν γνώσει τους δυσχεραίνουν την κατάσταση και δεν βελτιώνουν τα πράγματα για την ελληνική κυβέρνηση, τους έλληνες πολίτες και την Ευρώπη στο σύνολο της. Είναι παράλογο το γεγονός ότι αυτοί που έχουν μερίδιο ευθύνης για την κρίση, τώρα λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Είναι ώρα όχι μόνο για την ηγεσία της Ε.Ε να δώσει μία αποφασιστική και μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση χρέους, αλλά επίσης είναι ώρα να ελέγξουμε τους πιστωτικούς οργανισμούς και να τους ρυθμίσουμε σωστά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου