Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ τον ανασχηματισμό

Η αποχώρηση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και η αντικατάστασή του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κυριαρχούν στην ειδησεογραφία των ξένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία κάνουν εκτενή αναφορά στο σημερινό ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης. «Η Ελλάδα αντικαθιστά τον υπουργό Οικονομικών. O πρώην υπουργός Άμυνας προάγεται στον ανασχηματισμό» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος στην ιστοσελίδα των Financial Times.


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών του σε έναν ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό προκειμένου να μετριάσει την οργή που έχουν προκαλέσει τα σκληρά, νέα μέτρα λιτότητας που είναι απαραίτητα για την αποτροπή μιας καταστροφικής ελληνική χρεοκοπίας», επισημαίνεται.


«Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τοποθέτησε νέο υπουργό Οικονομικών σε μία προσπάθεια να κερδίσει την απαιτούμενη υποστήριξη στα σκληρά μέτρα που έχουν πυροδοτήσει βίαιες ταραχές αλλά και τη διάσπαση του κόμματος του», τονίζει σε τηλεγράφημά του το
Reuters, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στη μετακίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών σε μία προσπάθεια να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτεί η Ε.Ε.», σχολιάζει το
BBC.

Η
Wall Street Journal υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε σαρωτικό ανασχηματισμό την Παρασκευή, αντικαθιστώντας τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να συνεχίσει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο αρχιτέκτονας των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, παραμένει στην κυβέρνηση, ως υπουργός Περιβάλλοντος».

«O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετακίνησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το υπουργείο Άμυνας σε αυτό των Οικονομικών ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου πήγε στο υπουργείο Περιβάλλοντος» αναφέρει η ιταλική
La Republicca η οποία τονίζει πως ο ανασχηματισμός επρόκειτο να ανακοινωθεί χτες αλλά οι παραιτήσεις βουλευτών τον ανέβαλαν για σήμερα.

Με τίτλο «Ο Παπανδρέου έδιωξε τον υπουργό Οικονομικών» η γερμανική
Suddeutsche Zeitung κάνει λόγο για κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα και σημειώνει: μετά τις μαζικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών ο Γιώργος Παπανδρέου θυσιάζει έναν άξιο υπουργό – αναφερόμενος στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου- αν και σε για πολλούς συναδέλφους του ήταν αντιπαθής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τώρα αναλαμβάνει την καίρια θέση που είχε κ . Παπακωνσταντίνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου