Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ανοιχτοί σε συνεργασίες , υπό προϋποθέσεις, οι Οικολόγοι Πράσινοι

Έκκληση να «ανοίξουν» κάποια αυτιά, που συνήθως δεν μας παρακολουθούν και ακολουθούν τους δικούς τους μονόδρομους, απηύθυνε σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των προτάσεών του κόμματος σχετικά με την οικονομία και τη διέξοδο από την κρίση.


«Επειδή κανείς πια δεν πιστεύει σε μεγάλα λόγια, νιώθουμε την ανάγκη να πούμε ξανά ποιοι είμαστε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τρεμόπουλος και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε που αντισταθήκαμε στους πειρασμούς της εξουσίας, που κριτικάραμε, αλλά και αρνηθήκαμε τα βουλευτικά προνόμια, που δεν πιάσαμε στα χέρια μας το βουλευτικό αυτοκίνητο, που δεν πήραμε ποτέ δωρεάν οδηγό ή αστυνομικό φρουρό, πριν ακόμη την κρίση και κατακραυγή των πολιτών».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιστάθηκαν στον εύκολο λαϊκισμό και ζήτησαν από την αρχή της κρίσης την έμπρακτη έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με την έκδοση ευρωομολόγου, ζητώντας παράλληλα μια πράσινη στροφή της οικονομίας. «Άλλο δημοσιονομική εξυγίανση και άλλο επίθεση στη βιωσιμότητα», είπε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και τάχθηκε ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Επίσης, υποστήριξε ότι η κρίση στη χώρα μας εντάσσεται μέσα σε μια ευρύτερη συστημική κρίση και παρατήρησε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι το βασικό ζητούμενο. «Δεν ζητούμε φιλανθρωπία. Η ελληνική κρίση αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου προβλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες, ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι το κόμμα του δεν είναι αρνητικό στις συνεργασίες, αλλά υπό σοβαρές προϋποθέσεις και άλλες βάσεις και υπενθύμισε ότι είχε γίνει πρόταση σε μέλος των Οικολόγων Πράσινων να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ πρόσθεσε ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα κλονίζεται από έναν σεισμό, ο οποίος θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην αναδιάρθρωσή του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «από το ‘αλλάζουμε ή βουλιάζουμε’ η κυβέρνηση και η τρόικα πέρασαν στο επιβραβεύουμε ό,τι χειρότερο» και υποστήριξε ότι τα δυο κόμματα εξουσίας χαρακτηρίζονται από κοινές στρατηγικές.

«Εμείς θα σηκώσουμε το γάντι που μας πέταξε ο πρωθυπουργός», ανέφερε κάνοντας λόγο για το θέμα της συναίνεσης και πρόσθεσε ότι «εάν θέλουν ουσιαστική συναίνεση θα πρέπει να δούμε ολόκληρο το πακέτο, που περιλαμβάνει και τα λάθη που έκανε η σημερινή κυβέρνηση αλλά και η τρόικα όσον αφορά το Μνημόνιο, αλλά και τη διαχείριση της πολιτικής κατάστασης που μας έφερε σήμερα σε αυτό το σημείο.

Όπως σημείωσε «είμαστε σε μια μάχη, που είτε θα τη νικήσουμε όλοι μαζί, είτε θα τη χάσουμε» και υπογράμμισε ότι «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν».

 Στην ίδια εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, μίλησαν επίσης οι Δημήτρης Φουτάκης, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και υπεύθυνος για τη Θεματική Οικονομίας, Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Καλλωνιάτης, οικονομικός αναλυτής και δημοσιογράφος, καθώς και Πέτρος Ρυλμόν από το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου