Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Νεκρώνουν» και κρατικές ιστοσελίδες μετά το shutdown

Τις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς στο Twitter κυβερνητικών υπηρεσιών επηρέασε το «shutdown» της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Μεταξύ των πλέον «σημαινόντων» ιστοσελίδων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί βρίσκονται τα sites της NASA, του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, στις ιστοσελίδες υπάρχουν μηνύματα προς τους επισκέπτες, όπου επισημαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των sites λόγω της παύσης της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.
Επίσης, όπως αναφέρει το BBC, οι εργαζόμενοι στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους κρατικούς τους λογαριασμούς email. Το φαινόμενο οφείλεται στον ίδιο νόμο ο οποίος παρέχει τη νομική βάση για το «shutdown», το αποκαλούμενο Antideficiency Act, που απαγορεύει την εργασία «μέσω φορητών συσκευών ή συνδέσεων υπολογιστή εξ αποστάσεως».
Οι πολίτες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις ομοσπονδιακές ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς Twitter για να απευθύνουν ερωτήματα σε κρατικούς φορείς, ωστόσο δεν λαμβάνει χώρα επεξεργασία των email.
Στην περίπτωση της ιστοσελίδας της NASA δεν είναι δυνατή η πρόσβαση εν γένει, με τον επισκέπτη να βρίσκεται μπροστά σε ένα ενημερωτικό μήνυμα σχετικά με την αδυναμία λειτουργίας του site. Παράλληλα, πολλά twitter feeds υπηρεσιών έχουν σταματήσει να  λειτουργούν, ενώ στην περίπτωση του Smithsonian National Zoo οι webcams οι οποίες μετέδιδαν εικόνες των ζώων του ζωολογικού κήπου φαίνονται εκτός λειτουργίας.
Ιδιαίτερη αίσθηση στον κόσμο του Διαδικτύου έκανε η παύση της λειτουργίας του λογαριασμού Asteroid Watch της NASA, ο οποίος ενημερώνει σχετικά με τη δραστηριότητα παρακολούθησης του Διαστήματος για επικίνδυνους αστεροειδείς. Σε ένα από τα τελευταία του tweets, ο λογαριασμός, με τους 1.000.000 followers,  ενημέρωσε ότι σταματά τη λειτουργία του λόγω του «shutdown» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. «Ειλικρινά ελπίζουμε να ξαναρχίσουμε τα tweets σύντομα» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η ΝΑSA διευκρίνισε ότι η Γη δεν είναι «ακάλυπτη», καθώς πολλοί αστρονόμοι εξακολουθούν να παρατηρούν τον ουρανό για επικίνδυνους αστεροειδείς.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το tweet της ομάδας η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του, μακρινού πλέον, διαστημοπλοίου Voyager 2: «μιλώντας» για λογαριασμού του σκάφους, οι χειριστές του έγραψαν «Αντίο άνθρωποι. Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας», προκαλώντας μαζικά retweets.
Κατά τη διάρκεια του «shutdown», σημαντικές αποστολές της NASA θα αφεθούν προσωρινά «στην τύχη» τους, όπως το Curiosity Rover στον Άρη και το New Horizons, που κατευθύνεται προς τον Πλούτωνα. 


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/279344/nekrwnoyn-kai-kratikes-istoselides-meta-to-shutdown#ixzz2gYV1imNc

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου