Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πόσο δυναμικά θα ζητήσει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ;

Συσκέψεις επί συσκέψεων διενεργούνται στην Κουμουνδούρου προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η εξάρθρωση της….


εγκληματικής οργάνωσης που κρύβεται πίσω από την πολιτική εικόνα της Χρυσής Αυγής. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο αίτημα διενέργειας εκλογών αν και γνωρίζει ότι πλέον πολυ δύσκολα αυτό θα βρει απήχηση στην κοινή γνώμη και την ίδια στιγμή πολύ εύκολα η κυβέρνηση μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ταυτίζοντας το με τις απειλές της Χρυσής Αυγής για αποσταθεροποίηση.
Η αμηχανία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανής όλο το Σαββατοκύριακο καθώς πληθαίνουν στο εσωτερικό του οι εισηγήσεις για «αναστολή προβολής του αιτήματος εκλογών» και προτείνεται έμφαση «στις προτάσεις θωράκισης της Δημοκρατίας από την ύπαρξη και ενδυνάμωση ναζιστικών ή άλλων ακραίων μορφωμάτων».
Η πρώτη κεντρική εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς όντως δεν επιθυμεί εκλογές εν μέσω της έντασης από την σύλληψη των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν αποκλείουν εκλογικό αιφνιδιασμό τον Νοέμβριο ή κάπου στις αρχές Δεκεμβρίου, πριν χαθεί το πλεονέκτημα που του έδωσε η κίνηση διάλυσης της ναζιστικής οργάνωσης.
Εμμέσως πλην σαφώς, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει αυτο το πλεονέκτημα και διερευνά ήδη την επικοινωνιακή τακτική που έν δυνάμει θα μπορούσε να αποτελέσει τη δική του γραμμή άμυνας.
Η ολιγωρία των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής, η περιορισμένη αντίδραση των αρχών απέναντι στην παραβατικότητα των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και το φλερτ στελεχών της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή είναι τα στοιχεία που θα προτάξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, «η ελληνική Πολιτεία έκανε το αυτονόητο, αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει χρόνια πριν οι κυβερνώντες για να προληφθούν τα χειρότερα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου