Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Μόνο ο Λαγός προφυλακίζεται! Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Panagiotaros
(Photo Eurokinissi)
Μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων απολογιών των βουλευτών Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Λαγού και Μίχου, το ενδιαφέρον στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής στρέφεται στο κατά πόσο οι αρμόδιες δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν την προφυλάκισή τους. Και φυσικά, στην απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος θα περάσει το μεσημέρι το κατώφλι του ανακριτή, ως “αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης”, σύμφωνα με το σχετικό κατηγορητήριο.

Οι 4 συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδειξαν κοινή γραμμή υπεράσπισης, εστιάζοντας σε πολιτικά επιχειρήματα, χαρακτηρίζοντας δηλαδή πολιτική τη δίωξή τους, αρνούμενοι όσα τους καταμαρτυρεί η Δικαιοσύνη σε επίπεδο εγκληματικής δράσης.
Κοινή επίσης γραμμή των 4 συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν το “πλαστό” καταστατικό της Οργάνωσης, όπως έχει παρουσιαστεί, ενώ έθεσαν και θέμα “νομιμότητας” της σύλληψής τους.
Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν τελικά να προφυλακίσουν μονάχα τον Γιάννη Λαγό. Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Για τον Ηλία Κασιδιάρη ορίστηκε εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ και οι τρεις βουλευτές που αφέθηκαν ελεύθεροι, αποχώρησαν από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων με υψωμένες γροθιές.
Και για τους τρεις αποφυλακισθέντες βουλευτές υπάρχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου