Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Λαγκάρντ: Τον επαίνεσα για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαράς η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Αν και μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έγιναν κοινές δηλώσεις η κ. Λαγκάρντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:



«Είχα με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά μια παραγωγική συζήτηση σήμερα το απόγευμα σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Τον επαίνεσα για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος της στο σκέλος της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, και τόνισα τη σημασία επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή ενός ισχυρού προϋπολογισμού του 2014 για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο να παράσχει βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια».

Η συνάντηση, η οποία ήταν μόνο μεταξύ του κ. Σαμαρά και της κ. Λαγκάρντ, διήρκεσε 45 λεπτά και συζητήθηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως προκύπτει μετά και από τον τελευταίο έλεγχο της τρόικας.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ο κ. Σαμαράς στις 5.30 το απόγευμα, τοπική ώρα, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πήτερσον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου