Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης;

Λίγο πριν ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης με τον υψηλό φόρο κατανάλωσης, τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σύγκριση με πέρυσι, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα το λάβουν σε δύο δόσεις.

«Αν τελικά αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσει προκαταβολή φόρου σε όλους τους δικαιούχους βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων τότε λόγω του ότι μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από τα ισχύοντα το σύστημα για να λειτουργήσει στην πλήρη του μορφή θα απαιτήσει έναν ή ακόμη και δύο μήνες», υποστηρίζει υπηρεσιακός παράγοντας σύμφωνα με το ΒΗΜΑ.
Για το θέμα της προκαταβολής υπάρχουν ενστάσεις από την Τρόικα ότι είναι πιθανόν να λάβει κάποια οικογένεια τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης αλλά τελικά να μην τα χρησιμοποιήσει για προμήθεια πετρελαίου αλλά για να καλύψει το κόστος του ηλεκτρικού στην περίπτωση που χρησιμοποιεί για τη θέρμανσή της κλιματιστικό ή να καλύψει το κόστος καυσόξυλων, φυσικού αερίου, πέλετς κτλ. τα οποία πέρυσι είχαν εξαιρεθεί πέρυσι από την επιδοματική πολιτική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου