Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μαρτυρίες – “φωτιά” για τη δράση της Χρυσής Αυγής

xa
Κεντρικό ρόλο στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, αποδίδει στον Γιώργο Ρουπακιά, με την κατάθεσή του στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προστατευόμενος μάρτυρας, πρώην μέλος της οργάνωσης.
Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα ανήκε με άλλους τέσσερις στο στενό πυρήνα της τοπικής της Νίκαιας, η οποία ήταν σε απευθείας επαφή με τον κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή Γιάννη Λαγού.

Σύμφωνα με την πολύ κρίσιμη κατάθεση, εμπλεκόμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και στέλεχος της οργάνωσης της Νίκαιας υποδείκνυε στα μέλη της να δηλώνουν σε περίπτωση που συνέβαινε “οτιδήποτε” πως δεν ανήκουν στη Χρυσή Αυγή και να δηλώνουν άγνοια.
Το εν λόγω στέλεχος, σύμφωνα με την μαρτυρική κατάθεση, ενημέρωνε για τα πάντα τον βουλευτή συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λαγό, ο οποίος φέρεται να μιλούσε απευθείας με τον “αρχηγό” από τον οποίο λάμβανε την τελική έγκριση ή σχετικές εντολές.
Ο μάρτυρας, φέρεται μάλιστα, να εμπλέκει στην υπόθεση και αστυνομικό του τμήματος Νίκαιας, τον οποίο κατονομάζει.
“Κάθε φορά που γινόταν έφοδος της Αστυνομίας η οργάνωση είχε έγκαιρη ειδοποίηση από αστυνομικό του τμήματος Νίκαιας. Σε κάθε εκδήλωση είχαμε τις πλάτες της Αστυνομίας.”
Τέλος, ο μάρτυρας αναφερόμενος στη δομή της οργάνωσης Νίκαιας υποστηρίζει ότι κάτω από τον κλειστό πενταμελή πυρήνα της, λειτουργούσαν μεταξύ άλλων, και “οι κένταυροι των ανηλίκων”, παιδιά δηλαδή 14-17 ετών τα οποία στρατολογούνταν και είχαν υπεύθυνό τους πρόσωπο με το όνομα Τάσος.
Στην κατάθεσή του, άλλος προστατευόμενος μάρτυρας, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μετά την εισχώρησή του στη Χρυσή Αυγή κατάλαβε “ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κόμμα,. αλλά για μια οργάνωση που στόχευε στη βία και μάλιστα όχι απλή βία. Αυτοί ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να αφαιρέσουν ζωές αν θεωρούσαν ότι το θύμα ήταν αντίπαλος τους”.
Ο μάρτυρας αναφέρεται σε προστασία που παρείχαν μέλη της οργάνωσης σε μικροπωλητές στα παζάρια του Πειραιά και του Σχιστού Κορυδαλλού, από τους οποίους η Χρυσή Αυγή αμειβόταν με προμήθεια επί των εισπράξεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου