Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή αναγνώστη: Πρωτοφανής οικολογική καταστροφή επιχειρείται στην Ηλεία - Αποκλειστικές φωτογραφίες


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων των χωριών Μακρίσια και Αλφειούσα του νομού Ηλείας, καθώς οι αρμόδιες αρχές έχουν προγραμματίσει να δημιουργήσουν "σκουπιδότοπο" σε μία καταπράσινη περιοχή, ανάμεσα στα δύο χωριά.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση "δεματοποιητή" σκουπιδιών σε χώρο που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο δάσος, το οποίο δεν κάηκε ούτε το 2007, αλλά ούτε και στο παρελθόν. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που στέλνουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, μηχανήματα ξύνουν κυριολεκτικά το πευκοδάσος, σε μια απόσταση 50-100 μέτρων από τον ποταμό Αλφειό. Εκεί θέλουν να στείλουν τα σκουπίδια των δήμων Πύργου, Ολυμπίας και Κρεστένων (δηλ. σχεδόν του μισού νομού Ηλείας)! 

Σημειώνεται, ότι ο ποταμός Αλφειός ποτίζει τον κάμπο, όπου και παράγονται αγροτικά προϊόντα, τα οποία πωλούνται σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. 

Έτσι, τα σκουπίδια θα μολύνουν τον Αλφειό ποταμό, ενώ στη συνέχεια θα φτάνουν στο πιάτο μας, ξεριζώνοντας ουσιαστικά τον αγροτικό πληθυσμό και οδηγώντας την περιοχή σε οικολογικό - οικονομικό μαρασμό. 

Επίσης, ελλοχεύουν κίνδυνοι και για την υγεία του πληθυσμού, λόγω των μολυσμένων υδάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο σημείο περνούν διάφοροι ταξιδιώτες με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία.

Αν και στην περιοχή το ζήτημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, δεν υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από τα "μεγάλα" ΜΜΕ. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου