Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Επιμένει η τρόικα στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων

troika3
Αμετακίνητη στο θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελματικών μισθώσεων εμφανίζεται η τρόικα, μια εβδομάδα μετά την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η τρόικα είχε δεσμευτεί να εξετάσει την πρόταση της ελληνικής πλευράς για μια συμβιβαστική λύση στο θέμα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά γνωστοποίησε στο υπουργείο ότι εμμένει στην τοποθέτησή της για πλήρη απελευθέρωση όλων των επαγγελματικών μισθώσεων, νέων και παλαιών, με επιχείρημα ότι η προστασία που υπάρχει σήμερα δημιουργεί δυσκαμψίες στην αγορά των ακινήτων. Η ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση εμμένοντας κι αυτή από την πλευρά της στην επιχειρηματολογία ότι η ύφεση είναι ο βασικός λόγος που μένουν αρκετά μαγαζιά ξενοίκιαστα.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει προτείνει να μην πειραχθεί καμία από τις υπάρχουσες συμβάσεις, ούτε να υπάρξει τροποποίηση στον χρόνο ειδοποίησης για την έξωση και στο ύψος της αποζημίωσης του μισθωτή και όσον αφορά τις νέες μισθώσεις, το υπουργείο πρότεινε να υπάρχει προστασία του μισθωτή για τουλάχιστον τρία έτη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου