Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μιλένα: Το ΠΑΣΟΚ σε πορεία προς τον νεοφιλελευθερισμό

Milena-Apostolaki
Για πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τον νεοφιλελευθερισμό στα χρόνια του Μνημονίου, κάνει λόγο η Μιλένα Αποστολάκη με συνέντευξή της στο “Έθνος της Κυριακής”.

Η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος στο παρελθόν, έχει συνειδητά αποστασιοποιηθεί από τη σημερινή ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Υποστηρίζει ότι η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς απαιτεί καθαρό στίγμα και αυτοκριτική, και σημειώνει ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι η εφιαλτική εξέλιξη της φτωχοποίησης της χώρας και της απαξίωσης των θεσμών.
“Ο τρόπος με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε την κρίση ήταν λανθασμένος, και σε πλήρη σύγκρουση με τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά και τις κοινωνικές ιεραρχήσεις ενός προοδευτικού κόμματος. Στοχοποιήθηκαν εκείνοι που μονίμως σηκώνουν τα βάρη, διαλύθηκε η μεσαία τάξη και δεν υπήρξε ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης στην επιβολή των μέτρων.
Οι διαφωνίες μου ήταν ηχηρές και με κόστος. Η πορεία προς τον νεοφιλευθερισμό είναι αδιέξοδη, και σε κάθε περίπτωση μη συμβατή με την ιδεολογία μιας προοδευτικής παράταξης”, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή της στο “Έθνος της Κυριακής” η Μιλένα Αποστολάκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου