Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ποιος είναι ο «Νο 2» της Χρυσής Αυγής

Είναι ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τον Άρειο Πάγο. 

Χθες ο συλληφθείς βουλευτής Επικρατείας πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ περίπου στη 1 το μεσημέρι ερχόμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο με ταξί και φυσικά προκαλώντας για μία ακόμη φορά με τις δηλώσεις του.



Ποιος όμως είναι ο 50χρονος, στον οποίο είχε τυφλή εμπιστοσύνη ο Νίκος Μιχαλολιάκος; Το όνομα του 50χρονου βρέθηκε πρώτο στη λίστα Επικρατείας του ακροδεξιού κόμματος. 

Όπως αναφέρει και στο βιογραφικό του σε blog που διατηρεί, είναι γιος στενού συνεργάτη του δικτάτορα, Γιώργου Παπαδόπουλου ενώ διατηρεί κατάστημα επίπλων στα Γιάννενα. 

Είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και θεωρείται ο εκφραστής της γνήσιας ιδεολογικής πτέρυγας της οργάνωσης. Προπαγάνδισε και καθοδηγούσε μέλη της οργάνωσης. 

Ο Χρήστος Παππάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 αλλά έλκει την καταγωγή του από τη Λάκκα Σουλίου. 

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, πατέρας του είναι ο μαχητής αντιστράτηγος Π/Β Ηλίας Χ. Παππάς, στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Και αυτή τη συνεργασία του πατέρα του με τον πρωτεργάτη της χούντας των συνταγματαρχών τη διαφημίζει, όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Ο πατέρας του μάλιστα ήταν υποψήφιος σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στα Γιάννενα. 

Μάλιστα, και σε προσωπική του ανάρτηση στο blog του είχε φροντίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του πατέρα του, όπως μπορείτε να δείτε...



Ο Χρήστος Παππάς ασχολήθηκε με την πολιτική από πολύ νωρίς. Παράλληλα με την ίδρυση της Χ.Α., άνοιξε και τις εκδόσεις Ηλιοφόρος, τα γραφεία της οποίας στεγάζονταν στην έδρα της ΧΑ στην οδό Κεφαλληνίας.

Το 1997 εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά με κατάστημα ειδών οικιακού εξοπλισμού. Είχε κατάστημα franchise γνωστής φίρμας οικολογικών στρωμάτων. Πριν από έναν χρόνο, για άγνωστους λόγους, η εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία μαζί του. Από τότε η ασχολία του ήταν το κατάστημα επίπλων που διατηρεί ενώ καταπιάστηκε και με τον προσκοπισμό. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Μέχρι την εκλογή του, έμενε στα Γιάννενα. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα.

Ο Χρήστος Παππάς έδειξε τη γραφή του και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σε ομιλία του στην Κρήτη είχε σηκώσει σαν λάβαρο τη σημαία με τον φοίνικα.

Μάλιστα, στην κηδεία του πρωταιτίου της χούντας Νικόλαου Ντερτιλή, ο εκπρόσωπος της ΧΑ είχε συνυπογράψει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ότι επρόκειτο για «απροσκύνητο και ξεχωριστό Έλληνα, που είχε χύσει το αίμα του για την πατρίδα και τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας», δικαιολογώντας πλήρως το καθεστώς για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. «Πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος», είχε γράψει ο ίδιος στο μπλογκ του για τον δολοφόνο του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο το 1973. Επίσης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε αλβανικό κανάλι, έσπευσε να δηλώσει ότι «το πλιάτσικο είναι η τέχνη των Αλβανών. Ήρθαν με μια διάθεση ληστρική, με βιασμούς με δολοφονίες, με κλεψιές. Ήρθαν και αντί να φιλήσουν το χέρι που τους έδινε ψωμί το δάγκωσαν! Ήρθαν λοιπόν αυτοί οι πληθυσμοί, όπου το 50% των εγκληματιών στις ελληνικές φυλακές είναι Αλβανοί» και συνέχισε: «Και αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την Αλβανία, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή σε πόλεμο με την Αλβανία!».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου