Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την «τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία

yp1
Δίωρη σύσκεψη, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό των ασφαλιστικών ταμείων, εν όψει της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού 2014 στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών, Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Σημειώνεται ότι, η τρόικα, κατά τον πρόσφατο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, αναγόρευσε σε ύψιστη δημοσιονομική προτεραιότητα τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών στο ασφαλιστικό σύστημα, καθώς, όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, η «τρύπα» στα ταμεία υπερβαίνει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ.
Ενώ, καθ’ όλο το προσεχές διάστημα, ο κ. Στουρνάρας θα έχει ηλεκτρονική επικοινωνία με τους επικεφαλής της τρόικας, σε μια προσπάθεια να κλείσουν εξ αποστάσεως τα περισσότερα θέματα, ώστε όταν επαναληφθούν οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες στα τέλη Οκτωβρίου, να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της απόστασης που χωρίζει σήμερα τις δύο πλευρές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου