Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πανηγυρισμοί ή νηφαλιότητα;

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης

Παρακολουθούμε όλοι τα σοβαρότατα γεγονότα τα οποία λαμβάνουν χώρα στη κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας. Αναφέρομαι φυσικά στις συλλήψεις εν ενεργεία βουλευτών του Κοινοβουλίου και ενός αρχηγού κόμματος.

Πρό ολίγων ημερών σε σχολιασμό με το τίτλο 'Hannibal ante portas' είχα επισημάνει τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος από το συγκεκριμένο κόμμα, τους βουλευτές αλλά και τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του.
Παρατηρώ επίσης κάθε λογής πανηγυρισμούς από σχεδόν όλες τις άλλες κομματικές παρατάξεις και σχηματισμούς για τα δρώμενα.
Με αφορμή τα ανωτέρω θα ήθελα λοιπόν να κάνω κάποιες επισημάνσεις για τις εξελίξεις, με βάση την αρχική μας πληροφόρηση.
Καταρχάς για πρώτη φορά είδαμε τη δικαιοσύνη τόσο ευαισθητοποιημένη, να αντιδρά άμεσα και οργανωμένα και ταυτόχρονα η αστυνομία μας να εκτελεί τις εντολές των δικαστικών με τέτοια αποφασιστικότητα.
Κατά δεύτερον δε θα πανηγυρίσω για τα 'αυτονόητα' δηλ. αυτά που έπρεπε να γίνονται εδώ και χρόνια.Αναφέρομαι φυσικά σε αδικήματα- εγκλήματα του ποινικού κώδικα τα οποία προφανώς(από τις εξελίξεις), διαφαίνεται πως η πολιτεία και οι αρχές γνώριζαν και δεν ελάμβαναν παρόμοια μέτρα έως σήμερα.Δεδομένου μάλιστα του πολύ σύντομου χρόνου λήψης μέτρων,διαφαίνεται πως οι αρχές είχαν πολλά στοιχεία τα οποία ως τώρα δε χρησιμοποίησαν.
Τρίτον επειδή ο υποφαινόμενος αλλά και οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε νομικοί, καλό θα ήταν να ακούσουμε τη γνώμη 'έγκριτων νομικών και συνταγματολόγων', όχι μόνο 'των δικαστικών', προτού σχηματίσουμε άποψη αν όντως τα αδικήματα βάσει των οποίων εξεδόθησαν τα εντάλματα είναι αυτόφωρα και αν όντως έχει ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει το σύνταγμά μας και οι νόμοι. Σε αντίθετη περίπτωση δηλαδή στη περίπτωση που η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι σύννομη πιθανόν να 'ηρωποιήσουμε πολιτικά' άνδρες 'ανεπιθύμητους'.
Τέταρτον αν αληθεύει η δημοσιογραφική πληροφορία πως η πολιτική εντολή εκτέλεσης ενός τέτοιου σχεδίου προήλθε κατόπιν ισχυρών πιέσεων των συμμάχων και δανειστών μας ,τότε δημιουργούνται τεράστια ζητήματα ανεπάρκειας έως και σήμερα, του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της χώρας.
Τέλος ας υποθέσουμε πως όλα πάνε καλά. Η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της όντως προέβησαν σε ενέργειες, απόλυτα σύμφωνες με τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας .Υπάρχουν όντως τεκμήρια και αποδείξεις που στοιχειοθετούν πλήρως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι συλληφθέντες και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της.
Στη περίπτωση αυτή θα περιμένω στο εξής την ίδια ακριβώς αστραπιαία και αποφασιστική αντιμετώπιση και για όλους αυτούς που χρόνια τώρα σκοτώνουν αστυνομικούς, σπάνε τζαμαρίες ,λεηλατούν καταστήματα και καίνε όλα όσα βρίσκονται στο διάβα τους όταν διαδηλώνουν.Για όλους αυτούς που κλείνουν,καταλαμβάνουν, περιφρουρούν και απειλούν με καδρόνια και κάθε λογής οπλισμό όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν λιμάνια,τρένα, αστικές ή υπεραστικές συγκοινωνίες και κάθε λογής δημόσιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων και των 'παντός είδους' εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Και κυρίως(την αντιμετώπιση βάσει των νόμων) για όλα εκείνα τα πρόσωπα (πολιτικά ή μη), τα οποία αποδεδειγμένα χρόνια τώρα χρησιμοποίησαν ή ιδιοποιήθηκαν χρήματα του ελληνικού λαού είτε από κυβερνητικές θέσεις είτε αποθέσεις λειτουργών , όποιο αξίωμα και αν κατέχουν,όσο ψηλά και αν είναι στην ιεραρχία της πολιτείας.
Έως ότου γίνουν όλα αυτά, μπει μια τάξη στη χώρα και η συντεταγμένη πολιτεία με τους θεσμούς της επιτελεί το σκοπό της, υπηρετώντας πραγματικά τον Έλληνα πολίτη και το πολίτευμά μας δε θα πανηγυρίσω αλλά θα προσπαθήσω να παραμείνω νηφάλιος,αναλύοντας και αξιολογώντας κάθε φορά τις κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις.



http://logia-starata.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου