Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ο Μπουτάρης σε ρόλο “πατερούλη” της Κεντροαριστεράς

Giannis-Boutaris
Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει δει, ακούσει και… διαβάσει τον εαυτό του σε πρωταγωνιστικούς ρόλους για την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, τόσες φορές που στο τέλος και ο ίδιος κουράστηκε να διαψεύδει.

Στο πρόσωπο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ευρύτερες δυνάμεις από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και… ενδιάμεσων κομματικών σχηματισμών βλέπουν μια προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει. Ίσως και να λειτουργήσει συνθετικά σε ένα πρώιμο στάδιο, για να διαπιστωθεί στην πράξη το πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο της συσπείρωσης του πολιτικού χώρου που ιδεολογικά κινείται… αριστερά της Κεντροδεξιάς, με φόντο φυσικά τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο, και ενόψει των βουλευτικών εκλογών του μέλλοντος.
Η χθεσινή ανακοίνωση από την Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή… στο χωριό του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι θα υποστηριχτεί η υποψηφιότητα Μπουτάρη, προσφέρει την “πρώτη ύλη” για τέτοια σενάρια. Και επισημοποιεί τη σύνθετη τακτική που σχεδιάζει να ακολουθήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με κατά τόπους συμμαχίες… με όλους, πλην της Χρυσής Αυγής.
Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμπαραταχθεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς γύρω από τον Γιάννη Μπουτάρη, αφήνει τη Νέα Δημοκρατία μόνη, καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη της σημερινής Βουλής αναζητεί έναν υποψήφιο που να προέρχεται από τον πολιτικό χωρο της Κεντροδεξιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου