Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ανδριανός: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η καταπολέμηση του ντόπινγκ

andrianos2
Η καταπολέμηση του ντόπινγκ είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, καθώς διακυβεύεται το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και η υγεία των αθλητών. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, στον χαιρετισμό του κατά την επιμορφωτική ημερίδα με θέμα τη φαρμακοδιέγερση, την οποία διοργάνωσαν το ΕΣΚΑΝ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, σε αίθουσα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Η καταπολέμηση του ντόπινγκ είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας, τόσο για την κυβέρνηση συνολικά, όσο και για μένα προσωπικά. Είναι ταυτόχρονα ζήτημα κύρους της χώρας, διασφάλισης του δίκαιου συναγωνισμού μεταξύ των αθλητών και των ομάδων, προστασίας της υγείας των αθλητών μας, ανταπόκρισης στον ειδικό ρόλο της Ελλάδας ως θεματοφύλακα του αθλητικού ιδεώδους», επισήμανε αρχικά ο κ. Ανδριανός και συνέχισε:
«Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε σε τρεις άξονες. Πρώτον, για την πλήρη εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. Το ΕΣΚΑΝ ήδη κάνει πολύ σημαντική δουλειά και η βούληση για την περαιτέρω ενίσχυσή του είναι δεδομένη.
Δεύτερον, για τον διαρκή εμπλουτισμό του θεσμικού μας οπλοστασίου, με την ενσωμάτωση της εγχώριας και της διεθνούς εμπειρίας στο νέο αθλητικό νόμο που προετοιμάζουμε. Και τρίτον, για την έγκυρη ενημέρωση κάθε εμπλεκόμενου στον αθλητισμό: των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών, των προπονητών και γυμναστών, καθώς βεβαίως και των γονιών που φέρνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου