Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΕΟΜΜΕΧ: Λεφτά υπάρχουν… για το parking του Δ.Σ.

 
Σε είδος, κατά τα πρότυπα του ανταλλακτικού συστήματος, επιλέγει να πληρώσει τις οφειλές του οΕΟΜΜΕΧ προς τους εργαζόμενούς του. Την ίδια ώρα πάντως η διοίκησή και οι υπάλληλοί του συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις παροχές του συστήματος, το οποίο όπως αποδεικνύεται δεν έχει καταλάβει τίποτε. 


Και για να γίνουμε πιο σαφείς. Με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΜΜΕΧ αποφάσισε ότι στην περίπτωση που κάποια υφάντρια επιθυμεί να προβεί σε αγορά τάπητα, να γίνει συμψηφισμός των οφειλομένων! Εξαιρετικά. 


Την ίδια ώρα, με άλλη απόφασή του, το δ.σ. του ΕΟΜΜΕΧ ενέκρινε δαπάνη ύψους 1.054 ευρώ για τη μίσθωση θέσεων parking για το προσωπικό του! Λες και το προσωπικό του εργάζεται σε κάποια πολυεθνική εταιρεία τουλάχιστον η οποία αν μη τι άλλο και τα λεφτά τις περισσεύουν. Το παράδοξο, πέρα από το προφανές παροχή θέσεων στάθμευσης σε υπαλλήλους του Οργανισμού εν μέσω βαθειάς και απ’ ότι φαίνεται μη αναστρέψιμης κρίσης του ελληνικού κράτους, πληρώνει και με το παραπάνω ένα καθ’ όλα αξιοσέβαστο ποσό για τη μίσθωση 31 (!) θέσεων parking για 15 ημέρες! 

Ας πάρουμε όμως το νήμα του… τάπητα από την αρχή. 

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΜΜΕΧ που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, λόγω και της «κατάργησης» του- με βάση υπουργική απόφαση συγχωνεύεται δια απορροφήσεως από την ΕΤΕΑΝ- ενέκρινε κονδύλι ύψους 1.054 ευρώ (31 θέσεις Χ68€/θέση για 15 ημέρες ), για την μίσθωση 30 θέσεων στάθμευσης ΙΧΕ αυτοκινήτων του προσωπικού, καθώς και μίας θέσης στάθμευσης του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της ΕΟΜΜΕΧ για το χρονικό διάστημα από 16/3/2012 έως και 31/3/2012. 

Την ίδια ώρα το ίδιο διοικητικό συμβούλιο, με δεδομένες τις συνθήκες της αγοράς (τώρα τις θυμήθηκε προσθέτουμε εμείς), τις τιμές που προσφέρουν οι ανταγωνιστές του, την ανάγκη αξιοποίησης των αποθεμάτων, και αύξηση των εσόδων του, αποφάσισε ομόφωνα να “σκοτώσει” στη κυριολεξία τα αποθέματα σε τάπητες που διαθέτει. 

Έχουμε και λέμε. Δίνει τη δυνατότητα αγοράς ταπήτων συνολικού εμβαδού έως 25 m2 με έκπτωση 90%, στο υπαλληλικό προσωπικό της ΕΟΜΜΕΧ, στα μέλη του ΔΣ της, στις δύο γραμματείς της διοίκησης, στον Γενικό Διευθυντή και στον Εσωτερικό Ελεγκτή, στις υφάντριες και στους τέως υπαλλήλους των Θυγατρικών Εταιρειών της εταιρείας (με απόδειξη της εν λόγω ιδιότητας). Επί πλέον όσοι από τις παραπάνω κατηγορίες έχουν αγοράσει τάπητες με έκπτωση 80% αποφασίσθηκε να ισχύσει και για αυτές η έκπτωση του 90%, μέσω συμψηφισμού με νέες αγορές. 

Επίσης με έκπτωση, “μικρότερη” από τους άμεσους υπαλλήλους του ΕΟΜΜΕΧ, ήτοι με 80% θα μπορούν να αγοράσουν τάπητες οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα καθώς και των Δημοσίων Οργανισμών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.). Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί (ιδιώτες) θα πρέπει να πληρώσουν το 30% της αξίας τους αφού η έκπτωση καθορίστηκε στο 70%. 

Το ωραίο πάντως στη συγκεκριμένη απόφαση του δ.σ., που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 20 Μαρτίου, είναι ότι στην περίπτωση που κάποια υφάντρια επιθυμεί να προβεί σε αγορά τάπητα, να γίνει συμψηφισμός των οφειλομένων. Απ’ ότι φαίνεται δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη και κάποιοι δεν έχουν καταλάβει επίσης τίποτε!

Γιώργος Παλαιολόγος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου