Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Λάκης Παπαδόπουλος;

Άλλοι περνούν μια ζωή στα… καράβια και άλλοι στη μουσική. Ο Λάκης Παπαδόπουλος – για τους μεγαλύτερους Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ- πέρασε για ένα διάστημα από τα καράβια, παίζοντας μουσική σε κρουαζιερόπλοια που έκαναν κρουαζιέρες στην Καραϊβική. Τα καράβια όμως δεν τον κράτησαν, τον τράβηξε ωστόσο η μουσική.
 


Ετερόκλητος δημιουργός, έχει γράψει εκατοντάδες τραγούδια για συναδέλφους του. Έχει καταφέρει να κινηθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε λαϊκούς και σε ροκ δρόμους όπως για παράδειγμα από τον «Κουρσάρο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου μέχρι το «Για να σ’ εκδικηθώ» με τον Δημήτρη Μητροπάνο.


Δεν του αρέσει να μιλάει όμως καθόλου για τις επιτυχίες του. Ο Λάκης Παπαδόπουλος άλλωστε πιστεύει ότι αν έχει μια αναγνωρίσιμη πορεία, αυτό οφείλεται στο ότι δεν πίεσε ποτέ τον εαυτό του να γράψει εμπορικά παρότι έφθασε και σε δύσκολες οικονομικά στιγμές, όπως έχει πει. 


Από την άλλη πάντως, τα τραγούδια του αργούν να γίνουν επιτυχίες. Το «Για να σ’ εκδικηθώ» χρειάστηκε περίπου τέσσερα χρόνια για να φθάσει στην κορυφή. «Η μεγάλη επιτυχία ήρθε μέσα από τις συλλογές που εξέδωσα. Ήμουν αντίθετος με αυτά, αλλά αυτά με ωφέλησαν», λέει στο newsbeast.gr και συνεχίζει να γράφει αραιά και που τραγούδια ενώ ετοιμάζει και ένα δίσκο με αρκετές συμμετοχές. 


Δεν ήταν ποτέ όμως λάτρης των πολλών δίσκων. «Ετοιμάζω ένα δίσκο αλλά δεν ξέρω πότε περίπου θα κυκλοφορήσει» σημειώνει. Για να τονίσει: «Προτιμούσα πάντοτε να γράφω ποιοτική και όχι εμπορική μουσική. Εγώ ξεκίνησα δουλεύοντας στα κρουαζιερόπλοια, για να μη σιχαθώ τη μουσική».


Πάντως, στον ελεύθερο του χρόνο, κοιτάζει να περνάει καλά. Καταπιάνεται με το χόμπι του που δεν είναι άλλο από τη μουσική. Διαβάζει βιβλία και ενημερώνεται για το τι συμβαίνει καθημερινά στη χώρα του και όχι μόνο. Δεν θέλει όμως να σχολιάσει τίποτα πια, όπως προσθέτει. Αρκείται μόνο στο να πει: «Είμαι κατά της βίας».


Το μόνο που τον στεναχωρεί κατά κάποιο τρόπο είναι ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να βλέπει τις παραστάσεις που του αρέσουν. Αλλά όποτε μπορεί, ταξιδεύει στο εξωτερικό για να ακούει ροκ συγκροτήματα. 


Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο της μουσικής. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι η επιτυχία έρχεται όταν τη βλέπεις ως χόμπι παρά όταν τη βλέπεις ως μέσο για να ζήσεις. Φυσικά, αναφέρεται στους νέους που ταιριάζουν με τα δικά του ακούσματα και όχι με τους λαϊκούς τραγουδιστές. 


«Θα προέτρεπα τους νέους να την έχουν ως χόμπι γιατί μόνο τότε θα αποδώσουν. Γιατί, οι ροκάδες ιδιαίτερα εάν κάνουν οικογένεια, ποιος θα δουλεύει; Η γυναίκα ή εκείνοι θα δουλεύουν; Για να βγάλεις μεροκάματο, πρέπει να πας στα μπουζούκια. Εγώ ξεκίνησα δουλεύοντας στα κρουαζιερόπλοια, για να μη σιχαθώ τη μουσική. Από τους ερασιτέχνες βγαίνουν εκπλήξεις και όχι από τους επαγγελματίες», σημειώνει. 


Και τονίζει για τα τραγούδια: «Γιατί να γράφω συνέχεια τραγούδια; Για να ξεχνιούνται; Προτιμώ να έχω λίγα και να μένουν στον κόσμο. Τα βλέπω σαν έργο τέχνης και είμαι εραστής του καλού τραγουδιού. Άμα κάνεις το κέφι σου, δεν θα γράψεις μόνο για να πουλήσεις. Θα γράψεις και τα τραγούδια σου θα μείνουν».


Και αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για την εμφάνισή του σε γνωστό μαγαζί της Αθήνας την ερχόμενη Παρασκευή μαζί με την Ελένη Δήμου και το Γιάννη Γιοκαρίνη. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου