Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παρουσιάστηκε η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Η ανάγκη να μετακινηθεί η πολιτική προς προοδευτική κατεύθυνση και η αναγκαιότητα μιας κυβερνώσας αριστεράς που βασίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο, οδήγησαν στη συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, παρουσιάζοντας σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ).


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- υπερασπίστηκε την πολιτική συμμαχιών του κόμματος, τόσο απέναντι σε εσωκομματικές αμφισβητήσεις, όσο και έναντι της κριτικής που υφίσταται για τη συνεργασία με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές που είναι πλέον μέλη της ΚΟ του κόμματός του «είχαν μια παρουσία ευθύνης, με αντιρρήσεις, με αμφισβήτηση στην ασκούμενη πολιτική». Πρόσθεσε δε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν προσέρχονται σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ από ιδιοτελή επιλογή, αν ήθελαν να υπηρετήσουν το ευκαιριακό θα το είχαν κάνει προς άλλες κατευθύνσεις. «Η συμμετοχή τους στη ΔΗΜΑΡ στηρίζεται σε πολιτική επιλογή και αντιστοιχείται με όσα παλεύει η Δημοκρατική Αριστερά», τόνισε ο κ.Κουβέλης.

Απαντώντας επίσης στις εσωκομματικές αντιδράσεις, ο κ. Κουβέλης παρέπεμψε στην πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία «ανοιχτά και με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές». 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα πάει πιο μακριά από τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναφέρεται στον κοινό πολιτικό τόπο, στην κοινή πολιτική δράση, στην αναγκαιότητα του δημοκρατικού σοσιαλισμού προς όφελος της κοινωνίας και ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του κόμματος. 

Ο κ. Κουβέλης θα στείλει εντός της ημέρας και την τυπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής. Αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη, συνήλθε η ΚΟ στην πρώτη της συνεδρίαση. 

Μέλη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ είναι οι: Φώτης Κουβέλης (Β' Αθηνών), Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας), Θανάσης Λεβέντης (Αττικής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής), Γιώργος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Νίκος Τσούκαλης (Αχαΐας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β' Αθηνών). 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου