Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Την "πάτησε" η Μιλένα...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” (20/02), ο πρώην σύζυγος της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προσέφυγε στο Στρασβούργο, προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμα να την εγκαλέσει ποινικά για παράβαση των όρων επαφής με το παιδί τους.


Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΔΑ, η κα Αποστολάκη εκμεταλλεύτηκε τη βουλευτική της ασυλία, προκειμένου να αποφύγει να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Κατά συνέπεια, το Δικαστήριο έκρινε πως το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει το ποσό των 19.000 ευρώ συν τους τόκους ως αποζημίωση στον πρώην σύζυγό της κας Αποστολάκη, επειδή το 2007 η Βουλή δεν ενέκρινε την άρση της ασυλίας της, όταν εκείνος στράφηκε νομικά εναντίον της.

Με την απόφασή του αυτή, το Δικαστήριο ουσιαστικά αναγνώρισε πως η άρνηση να αρθεί η ασυλία της υφυπουργού για ενέργειες που δε σχετίζονται άμεσα με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, παραβιάζει το δικαίωμα προσφυγής του πρώην συζύγου της, Π. Συγγελίδη, και πατέρα του παιδιού τους, στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται δε, πως το Δικαστήριο έκρινε “άνιση μεταχείριση” το γεγονός πως την ώρα που ο πατέρας του παιδιού δεν μπορούσε να κινηθεί ποινικά εναντίον της, εκείνη διατηρούσε το δικαίωμα αυτό στο ακέραιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου