Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέλουν όλοι τους, ΧΑΤΖΙΔΑΚΙσμα

Γράφει ο Λυσίας

Την Τετάρτη, που ένα μεγάλο πλήθος λαού στην Αθήνα, διαδήλωνε κατά της κυβερνητικής αναλγησίας, ορθώνοντας το ανάστημά του απέναντι στην εξαθλίωση και τον εξευτελισμό του, στην Βουλή ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών, ήταν εκεί και συζητούσε κάποιο…. φλέγον θέμα.
Ένα θέμα, που δεν αφορούσε την εξέγερση της ημέρας.
Ούτε την κακή οικονομική κατάσταση, που έχει επιφέρει στη χώρα, ο πολιτικός κόσμος.
Ούτε και αναζητούσαν διεξόδους, από αυτή την κρίση, προς ανακούφιση του λαού.
Ήταν εκεί, οι βουλευτές, για να συζητήσουν την άρση ασυλίας κάποιων συναδέλφων τους, για διάφορες ποινικές ευθύνες, που είχαν αυτοί.
Εδώ έξω, ο κόσμος καιγόταν, ο λαός, 38 χρόνια μετά, στους δρόμους, ζητούσε και πάλι  ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, δικαίωμα στη ζωή, δουλειά, και ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ……
Κι αυτοί στη Βουλή, μαζεμένοι, σαν τα τρωκτικά στην σοφίτα, έψαχναν και πάλι τρόπους, για να κρύψουν και να ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ…….

Ε όχι. Αυτό σίγουρα, δεν λέγεται δημοκρατία. Σίγουρα το σύστημα ασθενεί βαριά. Και θέλει ριζική αναδιάρθρωση. Έχουμε όλοι παραδοθεί αμαχητί, στους εκλεγμένους….. παράγοντες της διαφθοράς. Της αλητείας και της λαμογιάς. Πουθενά στον κόσμο, δεν υπάρχει ο νόμος αυτός της προστασίας του πολιτικού εγκλήματος. Ούτε και στις υποΣαχάριες ¨δημοκρατίες¨.
Προφανώς η δική μας είναι πολύ πιο προχωρημένη. Γι’αυτό και υπερχρεωμένη. Από τους…. συνεδριάζοντες της περασμένης Τετάρτης, φυσικά.
Ενδιαφέρον θα είχε, να αναζητηθούν, από τα πρακτικά της Βουλής, της συνεδρίασης της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, τα ονόματα των συμμετεχόντων βουλευτών. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ. Να τους….. ¨χειροκροτήσουμε¨. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
Και όπου τους βλέπουμε, να τους ΧΑΤΖΙΔΑΚΙζουμε.
Είναι η μόνη μας άμυνα.
Αφού αυτοί μας δίδαξαν την ΑΛΗΤΕΙΑ να την πολεμάμε με αλητεία. Και τη βία (στη ζωή μας), με βία. Τα πράγματα ξεφεύγουν. Πρέπει να τα επαναφέρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου