Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλύψεις στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων

Άμεσα εμπλέκουν τον συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Μπέλτσιο, δύο πρόσωπα «κλειδιά» για την υπόθεση της μίζας που δόθηκε για την αγορά των υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό, με καταθέσεις τους στην γερμανική Δικαιοσύνη.


Πρόκειται για τις καταθέσεις του Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν, μεγαλοστελέχους των εταιρειών HDW-Ferrostaal που είχαν αναλάβει τη ναυπήγηση των υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, και του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού, ο οποίος εκπροσωπούσε τη Ferrostaal στην Ελλάδα.

Και οι δύο εμπλέκουν άμεσα τον κ. Μπέλτσιο στην υπόθεση των υποβρυχίων, και ειδικά ο κ. Ματαντός αναφέρει και τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η αμοιβή του μέσω της εταιρείας του ΜΙΕ. «Πληρώσαμε στον κ. Μπέλτσιο 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάρτιο του 2000», έχει καταθέσει ο κ. Ματαντός.

Τα έγγραφα από τις καταθέσεις των δύο ανδρών δημοσιεύει η εφημερίδα Real News. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , «δένει» όχι μόνο η φιλική σχέση του Άκη Τσοχατζοπουλου με τον Γ. Μπέλτσιο, αλλά κυρίως ότι ο πρώτος, ως υπουργός Άμυνας, είχε συστήσει τον δεύτερο στους Γερμανούς.

Εν τω μεταξύ, ποινικές διώξεις ετοιμάζει η Εισαγγελία μετά το άνοιγμα των λογαριασμών 75 ατόμων -επιχειρηματιών, συνδικαλιστών, εφοπλιστών, στρατιωτικών και λογιστών- από το ΣΔΟΕ, το οποίο ακολούθησε τα ίχνη διακίνησης εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».

Ήδη στα γραφεία των ελεγκτών του ΣΔΟΕ εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα δύο κρίσιμα πρόσωπα της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, με τους ελεγκτές επικοινώνησαν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος και ο δικηγόρος Γιώργος Αγουρίδης, ο οποίος επίσης εμφανίζεται ως παραλήπτης χρημάτων με βάση έγγραφο που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και αποτελεί μέρος της μεγάλης δικογραφίας στην Εισαγγελία του Μονάχου.

Ο ΛΑΟΣ για το σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων
O ΛΑΟΣ δήλωσε σχετικά με το ζήτημα: "Το υποβρύχιο ψάρεμα του ΣΔΟΕ έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να μην περιορισθούν μόνο στον Άκη και να δούμε τελικά αποτελέσματα".

Πηγή: paraskhnio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου