Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Για ακόμη μία εβδομάδα συνεχίζεται η διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων στις περισσότερες σχολές και Πανεπιστήμια της χώρας. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, συμμετέχουμε δυναμικά στις συνελεύσεις με πλαίσια στα οποία καταδικάζουμε και ζητάμε την αλλαγή του νέου νόμου, ο οποίος αποδοκιμάζεται μαζικά από την πλειονότητα της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα προτείνουμε και το άνοιγμα των σχολών προκειμένου να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατό ομαλότερα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. 

Βλέπουμε ότι αυτή η πρόταση κερδίζει συνεχώς έδαφος αφού από την προηγούμενη εβδομάδα, σε πολλές σχολές της Αθήνας (Θεολογία, Κοινωνική Θεολογία, Νοσηλευτική κ.ά) αλλά και σημαντικές σχολές σε όλη την Ελλάδα όπως η Νομική Θεσ/νίκης και Κομοτηνής, και σε διάφορες άλλες σχολές στο Ηράκλειο, στον Έβρο, το Βόλο, το Αιγαίο και την Πελοπόννησο πραγματοποιούνται ήδη κανονικά οι εξετάσεις, καθώς υπερψηφίστηκαν τα πλαίσιά μας. Αυτό έγινε και σήμερα στο Βιολογικό Αθήνας και το Οικονομικό Θεσ/νίκης. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με δημιουργικές δράσεις, πολιτικά επιχειρήματα και μαζικές κινητοποιήσεις να πείσουμε για την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου Διαμαντοπούλου.

Καλούμε τέλος όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις στηρίζοντας το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου