Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00 η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Τομέα Τουριστικής Πολιτικής της ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών με θέμα τις «Προοπτικές Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού».
Μετά την έναρξη της ημερίδας από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Ιορδανίδη Ηλία, ακούστηκαν οι εισηγήσεις καταξιωμένων φορέων του Ελληνικού τουρισμού, μεταξύ των οποίων η δημοσιογράφος κ. Βεγίρη Βασιλική, ο κ. Γεωργίου Ευάγγελος (Operations Manager TUI Hellas), ο κ. Τάσιος Γρηγόρης Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής καθώς και ο τομεάρχης Τουριστικής πολιτικής της ΟΝΝΕΔ Μπίμπας Θέμης. Επιπρόσθετα ο Τσιανάκας Χαράλαμπος (Msc Hospitality & Tourism Management) ως μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής παρουσίασε και ανέλυσε τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ όπως διατυπώθηκαν στην εκδήλωση είναι οι εξής:


•Ίδρυση Α.Ε.Ι. Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων
• Επανασύσταση Υπουργείου Τουρισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης
• Αναβάθμιση περιφερειακών αεροδρομίων, λιμένων και λοιπών μεταφορών
• Προστασία περιβαλλοντικών οικοσυστημάτων βιοποικιλότητας και ανάδειξη νέων
αρχαιολογικών και πολιτισμικών μνημείων
• Προώθηση της κρουαζιέρας – εναλλακτικών μορφών τουρισμού
• Καθιέρωση μειωμένων και ανταγωνιστικών συντελεστών ΦΠΑ για τις τουριστικές επιχειρήσεις
• Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Καινοτομία και
την Περιφερειακή συνοχή
Στόχος της ΟΝΝΕΔ είναι να δημιουργήσει το περιβάλλον για ένα διαρκή, γόνιμο διάλογο και προβληματισμό με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που χαράσσουν την τουριστική πολιτική, αναδεικνύοντας τη δυναμική του τουρισμού για το κοινωνικό σύνολο αλλά και ως διέξοδο στην ανεργία και την αποφασιστική αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Χαλκιδική.Οι εισηγήσεις όλων των ομιλητών καθώς και ο διάλογος που ακολούθησε με το κοινό θα προβάλλεται σύντομα απο την ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής. (www.onnedhalkidikis.gr).

Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου