Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος τα νέα μέτρα της Ελλάδας

Ο γερμανικός Τύπος υποδέχτηκε με σκληρούς τίτλους τα νέα… σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε χτες η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Die Welt χαρακτηρίζει «ανήκουστα τα όσα ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομικών Βενιζέλος στα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων. Σκληρές περικοπές μέχρι και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων - κάτι που δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες».



«Μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια; Ή μια τελευταία ευκαιρία;», διερωτάται ο συντάκτης άρθρου για την Ελλάδα στην Süddeutsche Zeitung. «Τα φιλόδοξα σχέδια ΕΕ και ΔΝΤ όμως δεν μπορούν να υλοποιηθούν στραγγαλίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία.[...] Η Αθήνα χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Εάν η κυβέρνηση δείξει ότι έχει επιτέλους ξυπνήσει, θα πρέπει να της δοθεί», σχολιάζει.


«H Ελλάδα παίρνει ακόμη μία παράταση», γράφει η Die Zeit, σημειώνοντας ότι «Τα νέα μέτρα λιτότητας έχουν δύο σκέλη: Οδηγούν τη χώρα βαθύτερα στην κρίση, και υπαγορεύονται από το εξωτερικό».


«Νέες περικοπές, η Ελλάδα αναστενάζει», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης Tagesschau.de., ενώ στη συνέχεια του κειμένου περιγράφεται πως «η οργή και η απόγνωση των πολιτών εντείνονται», ενώ «ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται αυτές τις ημέρες κυριευμένος από απαισιοδοξία. [...] Ο μόνος εκ των κορυφαίων πολιτικών που, όπως φαίνεται, είναι ακόμη πρόθυμος να αγωνιστεί, είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος», σημειώνεται στο ίδιο άρθρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου