Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

SUDDEUTSCHE ZEITUNG : ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΣΗ

Η επιμονή του Βερολίνου στη σκληρή γραμμή, τουλάχιστον φραστικά, θεωρείται ως επιβεβαίωση της στρατηγικής των «ηχηρών όχι» και των «ψιθυριστών υπαναχωρήσεων», που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση από...
 
την ημέρα που η κρίση χτύπησε την πόρτα της ευρωζώνης. 


Οπως αναφέρεται στην D.W. oι συνέπειες της κρίσης χρέους είναι απρόβλεπτες και κανείς στη γερμανική πρωτεύουσα δεν ανέμενε ότι θα κλόνιζαν σε τέτοιο βαθμό τα θεμέλια της ευρωζώνης. Αλλά αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο στην στρατηγική του Βερολίνου και στις τακτικές κινήσεις του είναι η πεποίθηση ότι οι «17» της ευρωζώνης δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα, ενώ η κοινότητα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. 

Όπως σημειώνει σε σημερινό της σχόλιο στην Süddeutsche Zeitung η Κέρστιν Γκάμελιν, Μέρκελ και Σόιμπλε είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο Eurogroup και στις συνόδους κορυφής «με ακραίες θέσεις», προκειμένου να «μην τους ρίξουν οι εταίροι τους». Ωστόσο και η Γκάμελιν εκτιμά ότι η Γερμανία θα ενδώσει και στο τέλος η Ελλάδα θα λάβει τη δόση, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι υπαναχώρησε για μια ακόμη φορά.

http://fimotro.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου