Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

10 αστέρες που αδυνάτισαν εντυπωσιακά για ένα ρόλο


“Παν μέτρον άριστον”, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αλλά αυτό δεν ισχύει για τους Χολιγουντιανούς αστέρες που ενίοτε αναγκάζονται να θυσιάσουν κάτι από τον εαυτό τους για έναν ρόλο, όπως την καλή φυσική τους κατάσταση.


Τελευταίο ακραίο παράδειγμα είναι ο Matthew McConaughey, που αδυνάτισε υπερβολικά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας “The Dallas Buyer’s Club”, όπου υποδύεται έναν ασθενή με AIDS.

Ο 42χρονος ηθοποιός, που φημιζόταν για το μυώδες και καλογυμνασμένο σώμα του, έχει χάσει μέχρι στιγμής περίπου 15 κιλά, καταναλώνοντας μόνο υγρά. Η μεταμόρφωσή του είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και σοκαριστική!

Πρόσφατα ο McConaughey δήλωσε στην εκπομπή του Larry King ότι «το σώμα του χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής, έως ότου αντιληφθεί ότι θα πρέπει να τραφεί από μόνο του εφόσον δεν λαμβάνει αρκετή τροφή» και σημείωσε ότι δεν θα δείχνει υγιής μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (3)
Η Anne Hathaway δεν έκοψε μόνο τα μακριά μαλλιά της για τις ανάγκες της ταινίας “Les Miserables” (2012), αλλά έχασε και αρκετά κιλά. Φημολογείται ότι η 29χρονη ηθοποιός τρεφόταν καθημερινά με δύο μήλα και λίγες πρωτεΐνες, για να μπορέσει να έχει την κατάλληλη εμφάνιση της φυματικής πόρνης την οποία υποδυόταν.
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (2)
Υπερβολική προσπάθεια κατέβαλε επίσης και η Mila Kunis για την ταινία “Black Swan” (2010). Η 29χρονη ηθοποιός έχασε δέκα κιλά για να υποδυθεί μια μπαλαρίνα, ενώ ακόμα και η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει στην αλλαγή της. «Κατάλαβα το λόγο που αυτή η δουλειά είναι απαίσια! Πρέπει να είσαι καχεκτική για να τα καταφέρεις», ανέφερε στο E! News.
«Κοιταζόμουν στον καθρέφτη και δεν με αναγνώριζα. Δεν είχα ούτε καμπύλες, ούτε στήθος, ούτε πισινό… μόνο κόκκαλα», είπε η πιο σέξι γυναίκα του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Esquire.
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (1)
Για την ίδια ταινία με την Kunis λιμοκτόνησε και η Natalie Portman. Έχασε 10 κιλά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο”Black Swan”, που της χάρισε και το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού το 2011.
Παράλληλα με την αυστηρή δίαιτα που ακολούθησε η 31χρονη ηθοποιός, έκανε μαθήματα μπαλέτου επί έναν ολόκληρο χρόνο. «Ποτέ δεν είχα εξασκηθεί τόσες συνεχόμενες ώρες για ένα ρόλο. Δούλευα 5-8 ώρες καθημερινά. Ήταν μεγάλη πρόκληση», ανέφερε στο UsWeekly.
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (4)
Άλλη μια κυρία που έκανε θυσίες για την Τέχνη είναι Rooney Mara. Η ολική μεταμόρφωσή της σε Lisbeth Salander στην ταινία “The Girl with the Dragon Tattoo” ήταν δική της επιλογή, εκτός από το κοντό μαύρο μαλλί και τα αμέτρητα piercing στο κορμί της.
«Ο [σκηνοθέτης] David [Fincher] δεν μου ζήτησε να χάσω βάρος, ήταν όμως κάτι που ήθελα εγώ γιατί θεωρούσα ότι θα ήταν καλό για το ρόλο μου», εξήγησε στο Hollywood Reporter.
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (10)
Απίστευτη ήταν και η μεταμόρφωση του 50 Cent για το ρόλο του στην ταινία “Things Fall Apart” (2011), όπου υποδύθηκε ένα καρκινοπαθή πρώην παίχτη ράγκμπι. Όπως είχε αποκαλύψει ο διάσημος ράπερ και ηθοποιός, ζύγιζε 107 κιλά και μετά από μια εντατική δίαιτα και 3ωρη εξάσκηση εννέα εβδομάδων έφτασε τα 80!
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (6)
Αντίθετα από τις υπόλοιπες διάσημες κυρίες, η Charlize Theron αναγκάστηκε να παχύνει και αδυνατίσει! Η πανέμορφη ηθοποιός πήρε περισσότερα από 15 κιλά για να μεταμορφωθεί στην κατά συρροή δολοφόνο Aileen Wuornos, στην αυτοβιογραφική ταινία “Monster” (2003).
Η Theron δήλωσε πως απόλαυσε το μαρτύριό της: «Στην αρχή ξεκίνησα με ντόνατς και όταν τα βαρέθηκα συνέχισα με πατατάκια. Ήταν μια πολύ ‘νόστιμη’ περίοδος στη ζωή μου».
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (9)
Ένας άλλος αστέρας που ταλαιπώρησε το σώμα του με δραστικές αλλαγές είναι ο Christian Bale, που για το ρόλο του στην ταινία “The Machinist” (2004) κατανάλωνε επί τέσσερις μήνες μόλις 275 θερμίδες ημερησίως και έχασε περισσότερα από 32 κιλά.
Για την επόμενη ταινία “Batman Begins” (2005) χρειάστηκε να αυξήσει το βάρος του (από 60 κιλά στα 86) μέσα σε πέντε μήνες για να υποδυθεί τον Batman, ενώ για το sequel, “The Dark Knight” (2008) πήρε άλλα 15 κιλά.
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (7)
Ο τραγουδιστής των 30 Seconds to Mars και ηθοποιός, Jared Leto, πάχυνε 30 κιλά για το ρόλο του στην ταινία “Chapter 27″ (2007) για να υποδυθεί τον δολοφόνο του John Lennon.
Ο 40χρονος Jared είχε δηλώσει λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας ότι τα παραπανίσια κιλά είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία του: «Κουραζόμουν πολύ γρήγορα όταν περπατούσα και πονούσαν τα πόδια μου. Το σώμα μου είχε πάθει σοκ από το βάρος που έβαλα».
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (8)
Ο Tom Hanks, επίσης, προκάλεσε πολλές αλλαγές στο σώμα του κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του. Το 1992 πήρε 15 κιλά για να υποδυθεί έναν αλκοολικό προπονητή του μπάσκετ στην ταινία “A League of Their Own” (1992), ενώ το 1993 έχασε περίπου 13 κιλά για τον συγκλονιστικό ρόλο του στην ταινία “Philadelphia”, όπου υποδύεται έναν ασθενή του AIDS.
Αρκετά χρόνια αργότερα, έχασε περισσότερα από 25 κιλά για το ρόλο του ως ναυαγός στην ταινία “Cast Away” (2000).
Δέκα αστέρες που αδυνάτισαν για ένα ρόλο (5)
Πηγή: nooz.gr


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2012/10/10-asteres-pou-adynatisan-gia-rolo/#ixzz2C5ul6irS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου