Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

IIF: Η καθυστέρηση της δόσης στην Ελλάδα δημιουργεί κινδύνους


iif
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Χανγκ Τραν, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Reuters, πως όσο αργεί η έγκριση της δόσης στην Ελλάδα, τόσο θα υφίσταται μεγαλύτερη ζημιά η οικονομία της χώρας.


«Όσο περισσότερο κρατούν αυτές οι διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας, τόσο περισσότερο στερείται η οικονομία της απαραίτητης ρευστότητας», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «η τωρινή κατάσταση αποτελεί κίνδυνο για όλους».
Παράλληλα ο Χανγκ Τραν επισήμανε πως «εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε και υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ  ο κίνδυνος για πιθανή μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες-μέλη, στην ευρωζώνη και στην ευρύτερη οικονομία θα ήταν σημαντικός».
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του IIF εμφανίστηκε επικριτικός σε ό,τι αφορά την έμφαση που δίνεται από τους διεθνείς πιστωτές στη μείωση του ελληνικού χρέους έναντι της οικονομικής ανάπτυξης μέσω επενδύσεων: «Όσο περισσότερο διαπραγματεύεσαι χωρίς να καταλήγεις κάπου, τόσο περισσότερο βλάπτεις την οικονομία … Το να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στη μείωση του χρέους είναι αυτοκαταστροφικό και θέτει σε κίνδυνο τόσο τον επίσημο τομέα όσο και τους ιδιώτες πιστωτές.
Δεν έχει σημασία αν σε πέντε ή 10 χρόνια το χρέος της Ελλάδα θα είναι χ ή ψ. Χρειαζόμαστε ένα σοκ ζήτησης για να δώσουμε στον κόσμο λίγη ελπίδα».

http://ysterografa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου