Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τι δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής

Εκτός νόμου θέλουν τη Χρυσή Αυγή οι Έλληνες πολίτες αν συνεχίσει να παραβαίνει τους ελληνικούς νόμους. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» το 67,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου στην περίπτωση που εξακολουθεί να εφαρμόζει καταδικαστέες πρακτικές, όπως λένε. Όμως, το ίδιο ζητά και για όποιο άλλο κόμμα θέλει να ανατρέψει τη Δημοκρατία.
 

Αντίθετοι με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών και των παιδιών τους εμφανίζονται οι ερωτηθέντες.

Το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι Έλληνας είναι εκείνος που έχει λάβει ελληνική παιδεία ενώ το 32,5% θεωρεί ότι Έλληνας είναι όποιος έχει Έλληνες γονείς. 

Το 74% των ερωτηθέντων πάντως συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με τη δήλωση ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την αύξηση της εγκληματικότητας. Το 43% υποστηρίζει ότι θέλει την παραμονή τους στη χώρα με ίδια ή λιγότερα δικαιώματα από τους Έλληνες πολίτες ενώ το 47,3% ζητά την παραμονή μόνο των νόμιμων ή αναγκαίων μεταναστών. 

Στο ερώτημα για το πόσο συμφωνούν ή όχι με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», το 75,4% δέχεται την επιχείρηση. 

Πάντως, το 67,5% των ερωτηθέντων θέλει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή στην περίπτωση που συνεχίζει να παραβαίνει τους ελληνικούς νόμους αλλά το ίδιο ζητά και για όποιο άλλο κόμμα θέλει να ανατρέψει τη Δημοκρατία. 

Το 66,8% και το 78,4% διαφωνεί με ακραίες δηλώσεις όπως «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» και «Πας μη Έλλην βάρβαρος» αντίστοιχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου