Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ME ΡΟΜΠΑΪ-ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Το θέμα της αποδέσμευσης της δόσης και της πορείας του ελληνικού προγράμματος θα θέσει επιτακτικά στις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει σήμερα για τη σύσκεψη των «Φίλων της Συνοχής», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη σύσκεψη που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετέχουν 12 Πρωθυπουργοί.


Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αξιοποιήσει αυτή την επίσκεψή του, ώστε να έχει επαφές με κρίσιμους «παίκτες» στην ευρωζώνη και έτσι να συζητήσει το ζήτημα της άμεσης εκταμίευσης των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και να δοθούν τα επιπλέον χρήματα που πρέπει να καταβληθούν στην Ελλάδα. 

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί κατ’ ίδίαν με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Επίσης θα συναντηθεί με Πρωθυπουργούς άλλων χωρών και θα επιστρέψει το βράδυ της Τρίτης. Στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, για να παραστούν στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 14:30, όπου θα συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου