Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η ΝΔ να προωθήσει τη φορολογική επανάσταση


Οι θέσεις που κατέθεσε ο Στέφανος Μάνος, στα βασικά τους σημεία, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ειδικά η πρότασή του για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των φυσικών προσώπων-θέση που εδώ και πολλούς μήνες υποστηρίζουμε- δεν είναι μόνο σωστή, αλλά και αναγκαία ώστε όχι μόνο να βγούμε από τη κρίση, αλλά και για να γίνει η Ελλάδα χώρα πρότυπο.

Υποστηρίζει όμως και κάτι άλλο η «Δράση» του Στέφανου Μάνου και η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» που αποφάσισαν κοινή κάθοδο στις εκλογές. Την καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης για κάθε πολίτη στα 700 ευρώ, που συμπληρώνει τα 67 χρόνια χωρίς καμία προϋπόθεση. Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς μαζί του, όσον αφορά τις γενικότερες απόψεις που κατά καιρούς έχει υποστηρίξει, δεν μπορεί παρά να του αναγνωρίσει πολιτική τόλμη.
Προφανώς στο κόμμα του δεν θα δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του. Η Νέα Δημοκρατία, όμως, την οποία το statesmen είχε παροτρύνει να υιοθετήσει μια δέσμη μέτρων που θα έφερναν την επανάσταση στη φορολογία, μπορεί και πρέπει να προωθήσει τέτοιες καινοτόμες προτάσεις. Να τις ενσωματώσει στον πολιτικό της λόγο και να τις κάνει σημαία ώστε να αλλάξει το γκρίζο και να δώσει ελπίδα για την επόμενη ημέρα,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου