Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η ΝΔ βρήκε σύνθημα


Το κεντρικό πολιτικό σύνθημα που επιλέγει να αγκαλιάσει ως ρητορική ένα κόμμα, αποτελεί τις περισσότερες φορές το πλέον ευκρινές σημείο αναφοράς του, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Γι’ αυτό και τα κομματικά επιτελεία αφιερώνουν ατελείωτες εργατοώρες στο να σκεφτούν έξυπνα συνθήματα, να μπολιάσουν καινούριες ιδέες, να προσπαθήσουν να μετουσιώσουν σε μήνυμα και εικόνα τις προγραμματικές θέσεις τους.

Το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, για παράδειγμα, ξεκίνησε… στραβά. Το σύνθημα «Αρχίζουμε», συνοδευόμενο από το «αυτοδύναμη Ελλάδα», αποδείχτηκε ότι βρισκόταν μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας αλλά και τις συνθήκες της εποχής. Με αποτέλεσμα, να λοιδωρείται.
Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι είναι περισσότερο προσεκτικοί. Αυτό τουλάχιστον εξάγεται ως συμπέρασμα από τις πληροφορίες που θέλουν τη σημερνή Αξιωματική Αντιπολίτευση να επιλέγει ως κεντρικό προεκλογικό σύνθημα το «Η Ελλάδα μπορεί». Ένα περισσότερο mainstream θέμα, δοκιμασμένο ως πολιτικό μήνυμα και σε άλλες του εξωτερικού, που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και παράλληλα αισιοδοξία.
Έρχεται λοιπόν να καλύψει το κενό ελπίδας και προσδοκιών που έχει δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση Παπανδρέου, και δεν κατάφερε να μετριάσει η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου