Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Άρης Σπηλιωτόπουλος για το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή


«Για το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είχα ενημέρωση.
Συμμετείχα όμως σε συζητήσεις που αποτύπωναν ότι το σχέδιο για να δημιουργηθεί αναστάτωση και κοινωνική έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας ήταν οργανωμένο.


Από τα στοιχεία των υπηρεσιών και της Αστυνομίας εμφανίζονταν ότι πράγματι υπήρχε μία οργανωμένη επιχείρηση κοινωνικής έκρηξης, κοινωνικής έντασης με προφανή στόχο την αποσταθεροποίηση του κοινωνικού ιστού και κατ' επέκταση την αποσταθεροποίηση  της κυβέρνησης».

Για το αν η κυβερνητική επιτροπή έψαξε το θέμα:

«Δεν ήταν δουλειά μας να ψάξουμε κάτι το οποίο είχαν επιληφθεί οι υπηρεσίες.
Δουλειά μας ήταν να δούμε πως μπορούμε και αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα εκτεταμένα επεισόδια χωρίς να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα. Εκείνη την περίοδο υπήρχαν δύο απόψεις: η άποψη της καταστολής των επεισοδίων και η άποψη της εκτόνωσης για να μη δημιουργηθεί οποιαδήποτε άλλη προβοκάτσια που μπορεί να κόστιζε σε ανθρώπινο αίμα. Η  αστυνομία έπαιρνε συγκεκριμένες οδηγίες και με βάση αυτές κινείτο. Αν θέλετε τη δική μου εκτίμηση, θα έπρεπε η παρέμβασή τους να είναι πολύ πιο δυναμική».

Για το δόγμα της αμυνόμενης αστυνομίας  του κου Παυλόπουλου:

«Δεν συμφωνούσα σε αυτή την άποψη και δεν συμφωνώ ακόμα και σήμερα. Το να ευνουχίζουμε την αστυνομία και μετά να επιχειρούμε κάθε φορά να μετατρέψουμε την αστυνομία ως  αποδιοπομπαίο τράγο των δικών μας ευθυνών είναι τελείως λάθος. Εμείς κάποια στιγμή ως πολιτικοί πρέπει να πάρουμε και το κόστος που μας αναλογεί και να αντιληφθούμε ότι η αστυνομία πληρώνεται από τους φορολογούμενους πολίτες να κάνει τη δουλειά της και όχι να παρακολουθούμε όλοι αυτή την έκρυθμη  αναρχία και κυρίως αυτή την έκρυθμη αύξηση της εγκληματικότητας που μας έχει καταστήσει όλους όμηρους διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη σκλαβιά από το να αισθάνεσαι ανελεύθερος να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας, να πας στο σπίτι σου, να έχεις το βιός σου, την περιουσία σου και ανά πάσα στιγμή να μπορούν οι κουκουλοφόροι να μπαίνουν στο σπίτι σου, να σε εκβιάζουν, να σε βασανίζουν».

Για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας:

«Ο στόχος αυτός θα είναι εφικτός όσο προχωρούμε προς την εκλογική αναμέτρηση. Ο πρώτος λόγος είναι ότι όσο προχωρούμε αυξάνεται ο βαθμός συσπείρωσης αλλά και επανα-συσπείρωσης φίλων και ψηφοφόρων αλλά και πολιτών που θέλουν να αλλάξει σελίδα στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου. Ο δεύτερος είναι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι από τη στιγμή που έχει προεξοφληθεί ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα  και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, καλό θα ήταν το πρώτο κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να αποφύγουμε τον κίνδυνο των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων λόγω αστάθειας.
Αν δεχτώ ότι βρίσκουμε ένα δρόμο και υπάρχει μια κυβέρνηση συνεργασίας, εκ των πραγμάτων το ξέρουμε και από τις εμπειρίες που έχουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι πάντοτε σε μια τεταμένη κλωστή ισορροπιών μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν. Οποιοδήποτε κόμμα συγκρουστεί με το άλλο, εκβιάζει με πτώση της κυβέρνησης άρα θα επαπειλείται διαρκώς η αστάθεια επί του πολιτικού συστήματος άρα επί της οικονομικής ζωής του τόπου σε μια περίοδο που χρειάζεται πάνω από όλα να υπάρχει σταθερότητα.
Άρα, ορθώς πηγαίνουμε με στόχο την αυτοδυναμία. Την ώρα της μάχης δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να πετύχεις το στόχο. Εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ας δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την αυτοδυναμία και πιστεύω ότι οι πολίτες θα το καταλάβουν».

Για τα περιθώρια συνεννόησης:

«Ανεξαρτήτως αυτοδυναμίας της ΝΔ θα πρέπει στα μείζονα και στη σημαντικά να επιτύχουμε μετεκλογικά τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση. Μόνο με συνεννόηση σε μείζονες πολιτικές μπορούμε να προχωρήσουμε. Να δείξουν την ίδια υπευθυνότητα που δείξαμε κι εμείς, υπενθυμίζω ως αντιπολίτευση ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για την παιδεία. Το δεύτερο Μνημόνιο και τα υπόλοιπα ψηφίστηκαν με την απειλή χρεοκοπίας της χώρας και την πίεση των ξένων. Για το νομοσχέδιο για την Παιδεία δεν μας απείλησε κανείς αλλά με δική μας πρωτοβουλία στηρίξαμε την κυβέρνηση και αυτό δείχνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα.  Την ίδια υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα επιδιώξουμε με συνεννόηση από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα σχηματιστούν την επόμενη μέρα των εκλογών».

Για το αν το κόμμα του Π. Καμμένου αποτελεί πρόβλημα για τη ΝΔ:

«Επιτρέψτε μου να μην σχολιάσω κάτι το οποίο ακόμη δεν έχει πάρει σάρκα και οστά. Υπάρχει μέσω του διαδικτύου μια προσπάθεια οργάνωσης ενός τέτοιου εγχειρήματος, θα ήταν άκομψο εκ μέρους μου να σχολιάσω κάτι το οποίο ακόμη δεν έχει μετουσιωθεί σε πράξη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου