Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κυριακή των Bαΐων «κλείνει» η Βουλή - Εκλογές 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με την έγκριση όλων των πράξεων νομοθετικού περιεχόμενου που αφορούν στη νέα δανειακή σύμβαση και στην έγκριση τουΕυρωπαϊκού Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας.
  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση καταρτίστηκε ο τελικός προγραμματισμός για την ψήφιση όλων των εκκρεμοτήτων, που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων).  Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε ότι οι κρίσεις στις ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να μετατεθούν για τον προσεχή Ιούλιο.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Λουκάς Παπαδήμος επεσήμανε ότι η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch, ήταν αποτέλεσμα της θετικής ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανεική σύμβαση και το PSI. 

πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι με βάση τα νέα στοιχεία από την συμμετοχή στο PSI και εφόσον τηρηθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα το δημόσιο χρέος προβλέπεται να πέσει κάτω από 117% του ΑΕΠ έως το 2020.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ ενημέρωσε το υπουργικό Συμβούλιο και για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου